Een jongen verklaart homo te zijn en zijn vader gooit hem het huis uit: zijn moeder vraagt ​​onmiddellijk om een ​​scheiding

Janine image
door Janine

06 Maart 2021

Een jongen verklaart homo te zijn en zijn vader gooit hem het huis uit: zijn moeder vraagt ​​onmiddellijk om een ​​scheiding
Advertisement

Uit de kast komen en iemands seksuele geaardheid aan vrienden en ouders bekendmaken is zeker een gebaar dat moed vereist: vaak hebben velen uit angst voor oordeel en mogelijke kritiek zelfs de neiging om niemand in vertrouwen te nemen, zelfs niet met de mensen die het dichtst bij hen staan. Dit wordt nog moeilijker als je een tiener bent en het oordeel van het gezin zwaar weegt. Een moeder vertelde op Reddit over haar uitbarsting: haar 15-jarige zoon, wiens naam we om privacyredenen niet kennen, had eindelijk de moed gevonden om zijn ouders in vertrouwen te nemen en hen te vertellen dat hij homo was. De vader accepteerde de situatie echter niet en gooide zijn zoon het huis uit.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo/pexels

Not the actual photo/pexels

De jongen belde huilend zijn moeder, die op dat moment aan het werk was, en vertelde haar wat er was gebeurd. De vrouw vroeg om een vrije middag en snelde naar huis, waar ze de jongen op de stoep zag zitten, geschokt door wat er was gebeurd, en zijn bezittingen verspreid over het grasveld. De vrouw reageert op Reddit door te zeggen dat ze niet besefte dat ze met een gemene en homofobe man was getrouwd, de man wachtte namelijk tot zijn vrouw de deur uit was om dat extreme gebaar te maken.

Advertisement
Not the actual photo/Nathan Rupert/Flickr

Not the actual photo/Nathan Rupert/Flickr

De eerste gedachte was om haar zoon te steunen en hem het gevoel te geven dat hij geliefd en geaccepteerd was, en de twee verhuisden tijdelijk naar een hotelkamer, van waaruit de vrouw haar post schreef. Later besloot de vrouw haar man te confronteren. Ze herinnerde hem er woedend aan dat zij degene was die de rekeningen betaalde en het geld mee naar huis bracht. Ze beval hem toen dat huis voor altijd te verlaten: het was niet zijn zoon die moest vertrekken, maar de man met wie ze was getrouwd.

Geconfronteerd met deze bedreigingen begon de man te klagen en toe te geven dat hij haar had verraden. Maar zelfs tegenover de tranen van de man, veranderde de vrouw niet van gedachten: haar enige verlangen was om die man definitief uit haar leven en dat van haar zoon te verwijderen. De vrouw vroeg de echtscheiding aan: ze zou nooit homofoob gedrag hebben kunnen accepteren van de man met wie ze was getrouwd. Van je kinderen hou je, ongeacht hun seksuele geaardheid, en de vrouw, daar sterk van overtuigd, heeft al het nodige gedaan om haar zoon gerust te stellen.

Advertisement