Bruidspaar biedt gasten een verschillend buffet op basis van het ontvangen geschenk: "wie meer uitgeeft, eet beter"

Janine image
door Janine

13 Mei 2021

Bruidspaar biedt gasten een verschillend buffet op basis van het ontvangen geschenk: "wie meer uitgeeft, eet beter"
Advertisement

Als het belangrijkste onderdeel van een huwelijk de verbintenis is - religieus of burgerlijk - van de twee echtgenoten, is de receptie het meest leuke moment. Het is geen toeval dat veel bruidsparen besluiten om een ​​beroep te doen op deskundige wedding planners, die weten hoe ze de hele dag moeten plannen en organiseren met als doel het onvergetelijk te maken, zowel voor de pasgetrouwden als voor de gasten. Je kiest de plek voor de receptie, het menu, de muziek, de taart en je laat de keuze van het huwelijkscadeau aan de gasten over. Een echtpaar kreeg echter harde kritiek.

via dailymail.co.uk

Advertisement
Not the actual photo - Storyblocks

Not the actual photo - Storyblocks

De keuze van het paar, dat anoniem bleef, zorgde voor veel discussie: op de trouwkaart hadden ze aangegeven dat de gasten toegang zouden krijgen tot verschillende buffetten, afhankelijk van hoeveel ze aan het huwelijksgeschenk zouden hebben uitgegeven. Het klinkt gek: meestal heeft iedereen toegang tot hetzelfde buffet of dezelfde gangen, maar dit stel besloot de situatie meteen duidelijk te maken.

Er wordt gezegd dat het om het idee gaat, maar blijkbaar denkt niet iedereen er zo over: het bedrag dat aan hun huwelijkscadeau wordt besteed, is zo relevant dat het het menu van de dag bepaalt. Voor minder dan $250 konden gasten kip of zwaardvis eten; met een uitgave tussen $250 en $500 werd je "zilveren gast" en kon je genieten van een stuk vlees of gekookte zalm. Ten slotte, de meest "genereuze", dat wil zeggen degenen die tot $1000 hebben uitgegeven voor het geschenk, konden een heerlijke biefstuk of een hele kreeft eten.

Advertisement
Not the actual photo - Sandy Manoa/Unsplash

Not the actual photo - Sandy Manoa/Unsplash

Maar dat is nog niet alles: degenen die kosten noch moeite hebben gespaard, met een geschenk ter waarde van $2500, hadden van een uitstekende champagne kunnen nippen; om een ​​vegetarisch of koosjer gerecht te kunnen eten, zou het nodig zijn geweest om $1000 uit te geven voor het geschenk.

De logica was heel simpel: hoe meer je uitgeeft, hoe beter je eet. Is het normaal om op een bruiloft een dergelijk onderscheid te maken? Deze "rangschikking" werd als absurd beschouwd door de gasten en door duizenden gebruikers, die de behandeling beschouwden die gereserveerd was voor gasten als lomp. De meeste gebruikers op internet zeiden dat ze nooit een bruiloft als deze zouden hebben bijgewoond, anderen dat ze tevreden zouden zijn met een paar stukjes kip om maar geen overdreven groot cadeau te geven aan de niet verdienstelijke echtgenoten. Heeft het zin om een ​​bruiloft te organiseren door een piramide te creëren met privileges voor de meest gulle gasten en met "straffen" voor alle anderen?

Advertisement