Restaurant publiceert een personeelsadvertentie gericht op minderjarigen en veroorzaakt veel ophef - Curioctopus.nl
x
Restaurant publiceert een personeelsadvertentie…
Een fotograaf heeft slaapkamers van over de hele wereld vereeuwigd: de verschillen zijn fascinerend 15 bibliotheken die zo vooruitstrevend zijn dat ze rechtstreeks uit de toekomst lijken te komen

Restaurant publiceert een personeelsadvertentie gericht op minderjarigen en veroorzaakt veel ophef

29 Mei 2021 • Door Janine
1.347
Advertisement

Soms zijn een paar regels op een bord voldoende om voor opschudding te zorgen. De managers van het Burger King-restaurant in Lorain, in Ohio, weten er alles van, die hebben besloten een advertentie op te hangen dat als behoorlijk controversieel wordt beschouwd, bijna ad hoc gecreëerd om de reacties van klanten en internetgebruikers uit te lokken.

Kun je werken op de leeftijd van 14 of 15 jaar? Waarschijnlijk deden veel mensen het, toen ze tieners waren, om wat te verdienen en een beetje economisch onafhankelijk van de familie te zijn. De tijden zijn echter veranderd en het is een beetje vreemd om een ​​personeelsadvertentie te lezen die specifiek op minderjarigen is gericht. Net als die van het betreffende fastfoodrestaurant: het duurde niet lang voordat er een heleboel overwegend negatieve reacties kwamen.


“Ouders, hebben jullie kinderen van 14 of 15 jaar? Hebben ze een baantje nodig? Wij nemen ze aan.” Zo luidt het bericht op de drive-thru van het betreffende restaurant. Een aankondiging die, in de huidige context, bij veel mensen de indruk wekte dat fastfoodrestaurants willen profiteren van zeer jonge mensen, met de belofte van "gemakkelijke" inkomsten.

In zeer korte tijd ontstond er een brede controverse, die voornamelijk bestond uit verontwaardigde en verbaasde opmerkingen over wat er werd gevraagd. Sommigen hebben erop gewezen dat in de Verenigde Staten - en niet alleen daar - de arbeidsomstandigheden en lonen in die sector vaak niet aantrekkelijk zijn, en daarom kwam de aankondiging van het restaurant een beetje als een signaal dat ze niet veeleisende en onproblematische mensen in dienst wilden nemen, zoals tieners van die leeftijden.

Ondanks de kritiek waren er ook die niets geks in de advertentie van de fastfood zagen, met het argument dat voor veel tieners het zo snel mogelijk begrijpen van wat het betekent om te werken en geld te verdienen alleen maar goed kan zijn, evenals een manier om het gezin te helpen en de waarde van geld te leren kennen.

Dit lijkt misschien een ouderwetse visie, maar het blijkt dat de wetten van Ohio kinderen toestaat vanaf de leeftijd van 14 jaar te werken. Met de nodige uitzonderingen en met beperkingen aan de wekelijkse uren, kunnen kinderen vanaf die leeftijd beginnen met het uitvoeren van verschillende activiteiten, waarbij in ieder geval rekening moet worden gehouden met schoolbezoek.

Desondanks kun je je afvragen hoe ze voldoende aandacht kunnen besteden aan hun studie als ze meerdere uren per dag werken, ook al is het part-time. Daarom hebben de negatieve reacties op de advertentie van Burger King de gunstige reacties ver overtroffen.

Advertisement

"Ze vragen volwassenen niet meer omdat ze een hongerloon betalen en nu wenden ze zich tot hun kinderen", "mijn dochter zou het nooit doen", "niemand zou zijn kind mogen laten werken met lage lonen terwijl hij slecht wordt behandeld door klanten": dit zijn slechts enkele van de commentaren die op Twitter verschenen, die twijfels aan het licht brachten over de legitimiteit van de advertentie.

Wat vind jij? Is de kritiek gerechtvaardigd of kunnen jongeren al op 14-jarige leeftijd beginnen met werken?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt