“Met jouw auto lijkt de straat op Beiroet”: het briefje dat de buren op de voorruit van de vrouw hebben achtergelaten

Janine image
door Janine

21 Mei 2021

“Met jouw auto lijkt de straat op Beiroet”: het briefje dat de buren op de voorruit van de vrouw hebben achtergelaten
Advertisement

Met je buren samenleven is niet altijd eenvoudig: we horen vaak verhalen van mensen die door de nauwe samenleving moeilijke situaties hebben meegemaakt. Sommige mensen klagen over harde geluiden, anderen over de indringende geur van eten, sommigen over spelende kinderen in de tuin en weer anderen over het parkeren van auto's. Hoewel sommige klachten volkomen terecht zijn, zijn andere vaak misplaatst en zelfs beledigend. Dit is het geval met Julia Laursen: de buren lieten een briefje achter op de voorruit van haar auto, en de inhoud werd niet bepaald gewaardeerd.

via TheSun

Advertisement

TheSun/Facebook

Julia is een 56-jarige vrouw die in een straat in Shanklin, op het Isle of Wight, woont. Ze heeft een Skoda Fabia, die ongeveer £12.000 waard was. Op de voorruit van haar auto lieten de buren haar een verontrustende boodschap achter: "Ik hoop dat je het niet erg vindt, maar kun je je auto alstublieft niet in deze straat parkeren? Dit is een mooie respectabele straat en nu lijkt het net Beiroet. Wij rijden niet met zulke voertuigen, dus misschien kun je hem voortaan op een meer geschikte plaats parkeren. Zoals de vuilstort! Bedankt. The Littlestairs Road Management.”

Advertisement
Martin Katler/Unsplash

Martin Katler/Unsplash

Kortom, Julia's auto was niet voornaam genoeg: het is geen Range Rover of een flitsende dure auto, maar hoe kan je zeggen dat de weg - vanwege haar auto - op Beiroet lijkt? Hoe is het mogelijk om een ​​voorstad van Shanklin te vergelijken met de stad Beiroet? Laursen deelde de inhoud van het briefje op haar Facebook-pagina, ook al is de post niet langer publiekelijk beschikbaar: ze is woedend en mensen hebben haar standpunt ondersteund.

Jan Baborak/Unsplash

Jan Baborak/Unsplash

Sommigen konden gewoon niet begrijpen hoe mensen zo snobistisch en oppervlakkig kunnen zijn, anderen waren verbaasd over hoe mensen de schijn belangrijk vinden, weer anderen adviseerden de vrouw om ze te negeren en in die straat te blijven parkeren. Een andere gebruiker zei in plaats daarvan dat hij, als hij Julia was, een kleine camera zou hebben geïnstalleerd om erachter te komen welke bewoner de aanwezigheid van een - onwaardig geachte - Skoda in een “respectabele buurt” stoort.

Is uiterlijk echt belangrijker dan vriendelijkheid en respect naar anderen toe? Als het jou was overkomen, hoe zou je dan hebben gereageerd?

Advertisement