Veganistisch meisje wil vlees uit het dieet van de kat schrappen: haar stiefmoeder verzet zich ertegen

Janine image
door Janine

07 Juli 2021

Veganistisch meisje wil vlees uit het dieet van de kat schrappen: haar stiefmoeder verzet zich ertegen
Advertisement

In het leven is iedereen vrij om zijn eigen keuzes te maken, zolang ze niemand schaden. Maar als het gaat om eetgewoonten en levensstijlen, staan ​​​​sommige mensen er nog steeds op hun keuzes op te leggen, ook aan degenen die dicht bij hen staan. Maar als mensen gelukkig kunnen beslissen wat ze moeten doen - of ze het advies opvolgen of niet - hebben huisdieren niet dezelfde kans. Een vrouw op Reddit vertelde een verhaal dat veel discussie opriep: haar veganistische stiefdochter wil dat de kat overgaat op een dieet dat vrij is van dierlijk voedsel en van dierlijke oorsprong.

via headachebrewing/reddit

Advertisement
Not the actual photo - Andrey Zvyagintsev/unsplash

Not the actual photo - Andrey Zvyagintsev/unsplash

De vrouw vertelt dat haar stiefdochter onlangs is komen wonen in het huis waar ze met haar man woont, en dat ze van plan is een jaar bij hen te blijven: ze is een intelligente jonge professional, die spaart om een ​​eigen huis te kopen. Tijdens dit samenleven ontstond echter een probleem: de kat van de vrouw, genaamd Mango, is niet veganistisch. De vrouw geeft hem kattenvoer van de hoogste kwaliteit, en Mango heeft altijd een lang en gelukkig leven geleid door te eten wat hij wil. Maar volgens de stiefdochter moet de situatie veranderen: de kat moet het vlees opgeven en overschakelen op een veganistisch dieet.

Waarom zo'n drastische keuze? Het meisje zegt dat het haar een slecht gevoel geeft als ze ziet hoe de kat vlees eet of zelfs maar het eten ruikt. Sinds ze is gearriveerd, heeft het meisje haar eetlust verloren en is ze veel afgevallen: ze kan niet eens naar de brokjes van Mango kijken. De vrouw is echter niet bereid om het dieet van haar kat te veranderen om haar stiefdochter zich meer op haar gemak te laten voelen, en vraagt ​​Reddit-gebruikers of haar denken te egoïstisch is. De vrouw en de vader van haar dochter vertelden het meisje - ondanks dat ze er veel spijt van hadden - dat ze, als haar malaise aanhoudt, een andere woonruimte moet zoeken: ze zijn niet bereid om Mango's levensstijl te veranderen.

Advertisement
Not the actual photo - Felice Wolke/Unsplash

Not the actual photo - Felice Wolke/Unsplash

Gebruikers reageerden meteen op de kwestie: heeft de vrouw ongelijk? Een persoon, die zichzelf voorstelde als dierenarts, schreef dat katten carnivoren zijn en absoluut de energie en stoffen nodig hebben die alleen vlees kan leveren. Een veganistisch dieet zou gevaarlijk voor hen zijn. Een ander zei dat ze veganist is en dat ze desondanks de behoeften van haar huisdieren blijft respecteren. Aan de andere kant zijn er mensen die suggereerden dat de vrouw het eten van Mango zou moeten verplaatsen naar een plek waar het meisje het niet kan zien. En tot slot zijn er mensen die schreven: "jouw huis, jouw kat, jouw regels. Bevalt het haar niet? Dan gaat ze maar weg”. Wat zou jij gedaan hebben? Zou je bereid zijn het dieet van een volwassen dier, dat vlees nodig heeft, te veranderen voor het welzijn van je kind?

Advertisement