Moeder deactiveert de social media-accounts van haar dochter die influencer is, en 2 miljoen followers heeft: “Ik wil haar beschermen” - Curioctopus.nl
x
Moeder deactiveert de social media-accounts…
40-jarige vrouw krijgt kritiek op internet omdat ze zich “te jeugdig” kleedt Singapore opent een van de grootste drijvende zonneparken ter wereld: het vermindert de CO2-uitstoot

Moeder deactiveert de social media-accounts van haar dochter die influencer is, en 2 miljoen followers heeft: “Ik wil haar beschermen”

20 Juli 2021 • Door Janine
879
Advertisement

In de wereld van sociale media staan we allemaal continu blootgesteld: er zijn mensen die af en toe iets posten en mensen die er echt werk van hebben gemaakt. Sociale netwerken hebben de manier waarop we met elkaar omgaan veranderd, vooral de jongere mensen, en de manier waarop we met onze leeftijdsgenoten omgaan: de angst om niet geaccepteerd te worden ligt altijd op de loer. Maar wat betekent het om continu blootgesteld te worden aan en gevolgd te worden door miljoenen mensen? Fernanda Rocha Kanner is de moeder van Nina, een 14-jarig meisje met miljoenen followers op TikTok en Instagram.

TikTok is het sociale netwerk geworden dat het meest wordt gebruikt door de allerjongsten: het was niet meer genoeg om foto's te delen en in plaats daarvan worden video's gelanceerd, die de kracht hebben om gebruikers meer te vermaken en ervoor te zorgen dat ze meer tijd op het platform blijven, totdat ze hele uren video’s kijken. Sociale media moeten spaarzaam worden gebruikt, en Fernanda maakte zich zorgen over haar tienerdochter - gevolgd door bijna twee miljoen mensen - en deactiveerde daarom haar accounts. Nina's volgers namen vervolgens contact op met haar moeder op haar Instagram-profiel en Fernanda legde de reden voor haar keuze uit. Volgens de vrouw "is het niet gezond voor volwassenen en jongeren om hun virtuele persoonlijkheden te gebruiken als hulpmiddelen voor zelfkennis, of dat ze zijn geconstrueerd op basis van de meningen van anderen die ze niet kennen."

Voor de vrouw was het aantal volgers van haar dochter in feite "slechts een illusie" en zou een obstakel kunnen vormen voor de ontwikkeling van de individualiteit van het meisje. Fernanda wilde niet dat Nina dacht dat haar persoonlijkheid was wat op sociale netwerken verscheen: de grootste angst van de vrouw is dat Nina op de een of andere manier haar personage niet van haar eigen persoon kon onderscheiden. De vrouw schreef: “Ik wil niet dat ze polyester kleding promoot. Ik wil niet dat mijn intelligente dochter zich leent voor dagelijkse dansjes als een getrainde baviaan. Ik vind het grappig... maar mega onvoldoende (...) we worden geboren met verschillende gaven die ons uniek maken, maar wanneer mensen knippen en plakken wat de rest van de groep doet, verdunnen ze in het proces en worden een van de menigte". De vrouw wil het beste voor haar dochter, want "tegen elke prijs beroemd zijn is misschien wel de treurigste droom waar ik ooit van heb gehoord". Deel je de gedachten van de vrouw?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt