Deze influencer benadrukt haar snor om de "imperfecties" van vrouwen te normaliseren - Curioctopus.nl
x
Deze influencer benadrukt haar snor…
Het baasje stapt uit de auto en de Duitse herder sluit zich op met de airco aan Dubai

Deze influencer benadrukt haar snor om de "imperfecties" van vrouwen te normaliseren

24 Juli 2021 • Door Janine
2.387
Advertisement

We hebben allemaal moeite om sommige van onze fysieke kenmerken te accepteren, omdat we ze beschouwen als “gebreken” of “imperfecties” die moeten worden geëlimineerd, en dit geldt vooral voor vrouwen. Daarom besteden we een groot deel van onze tijd aan scheren, make-up opbrengen, schoonheidsmaskers en massages om striae te laten verdwijnen. Het doel is om die fysieke kenmerken te maskeren die ons een ongemakkelijk gevoel geven en die het onderwerp kunnen zijn van kritiek en synoniem zijn met lelijkheid. Joanna Kenny is een Engelse influencer en schoonheidsspecialiste die stereotypen en vooroordelen wil uitdagen: ze heeft niet alleen besloten om haar imperfecties te laten zien, maar ook om ze te benadrukken. Haar doel is om te normaliseren wat wordt beschouwd als buiten de schoonheidsnormen.

Op haar sociale media-profielen laat Joanna zichzelf precies zien zoals ze is, zonder striae, cellulitis, puistjes of haar te verbergen. Juist met als doel de snor te normaliseren, veroorzaakte haar keuze om ze te accentueren en ermee te pronken, het intensiveren van de kleur met mascara, veel discussie. Juist deze “imperfecties” zijn voor de vrouw een bron van trots: ze maken ons anders en uniek, en we moeten leren ze te accepteren en te normaliseren, en ermee stoppen ze te verbergen. Het constante streven naar perfectie is vermoeiend, nutteloos, demoraliserend. Voor Joanna heeft de schoonheid van een persoon niets te maken met haar, striae, puistjes, littekens, cellulitis en grijze haren: de vrouw laat dit alles zien, op een provocerende manier, alle maatstaven tartend.

Joanna merkte toen ze een tiener was, wat lichte pluisjes op haar bovenlip. Dit bracht haar in verlegenheid en maakte haar onzeker, dus deed ze er alles aan om het te verbergen. Haar acne, als gevolg van het ontharen van de snor op de lip, verergerde aanzienlijk, waardoor er nog meer esthetische onvolkomenheden ontstonden. Daarna werd ze het zat om te verbergen wat normaal is en dat alle vrouwen, zij het op een andere manier, hebben. “Ervoor kiezen om mijn lichaamshaar niet te verwijderen, betekent niet dat ik het niet eens ben met andere vrouwen die zich scheren. Het punt is dat we allemaal de vrijheid moeten hebben om keuzes te maken voor ons lichaam zonder angst om beoordeeld te worden.”

Advertisement

Haar uitdaging werd zeer gewaardeerd op sociale media en ging al snel viraal. Hoewel er geen gebrek is aan kritiek van degenen die niet waarderen wat ze zien, vinden veel mensen Joanna's houding moedig. De vrouw schreef: "Daarom is het belangrijk om normaal te zijn te normaliseren. Ik doe mascara op mijn snor om te benadrukken hoe normaal het is om harig te zijn. Mijn gezicht niet scheren maakt mij of een andere vrouw niet lelijk." Deel je de boodschap van de vrouw?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt