Oma verlaat haar familie en reist alleen de wereld rond: "Ik ben niet gemaakt om op mijn kleinkinderen te passen" - Curioctopus.nl
x
Oma verlaat haar familie en reist alleen…
Een oudere man sluit zijn familie uit van zijn testament en laat de erfenis na aan een meer verdienstelijk persoon Een 20-jarige tweeling betaalt de hypotheek van hun ouders af met het geld dat ze verdienen met het ontwikkelen van videogames

Oma verlaat haar familie en reist alleen de wereld rond: "Ik ben niet gemaakt om op mijn kleinkinderen te passen"

09 Augustus 2021 • Door Janine
9.583
Advertisement

We denken vaak dat grootouders, met hun hoge leeftijd, hun leven moeten wijden aan het zorgen voor hun kleinkinderen en het helpen van hun kinderen. We vergeten dat ook zij een leven, verlangens en dromen hebben, ongeacht hun leeftijd. Grootouders houden natuurlijk onvoorwaardelijk van hun kleinkinderen, maar dat betekent niet dat hun leven noodzakelijkerwijs om hen draait. Na een leven van opoffering en hard werken, besluiten sommige mensen te reizen, om te doen waar ze in het verleden niet de kans voor hadden. Dit is wat Josefa Feitosa, moeder en grootmoeder, deed, die op een dag besloot - zij het met pijn in haar hart - haar familie te verlaten en de wereld te gaan ontdekken.

Oma Jo houdt van haar kleinzoon, maar ze heeft een besluit genomen: ze heeft ervoor gekozen om aan zichzelf te denken en haar dromen waar te maken, waarbij ze prioriteit geeft aan dit laatste. Zodra ze haar kinderen op de hoogte bracht, begrepen ze deze beslissing niet: integendeel, ze raakten geïrriteerd en voelden zich "in de steek gelaten". Maar wie zou tenslotte, beter dan zij, de vrije geest van de vrouw kunnen kennen? Ze besloten haar dus te steunen. Na haar hele leven gewerkt te hebben, besloot oma Jo al haar bezittingen te verkopen en een nieuw leven te beginnen.

Ze hield altijd al van reizen, maar haar werk heeft haar altijd gedwongen om slechts af en toe een paar dagen weg te gaan. Maar dit was niet voldoende voor haar: ze wilde de hele wereld bezoeken. Ze ging eerst naar Brazilië en stak toen de grenzen over en deelde haar reis op haar Instagram-pagina: een reis met veel glimlachen en een groot verlangen om nieuwe plaatsen en nieuwe culturen te ontdekken. Nu motiveert grootmoeder Jo - beschouwd als een “hippe oma”, andere vrouwen om hetzelfde te doen, hun dromen na te jagen en niet bang te zijn om prioriteit aan zichzelf te geven, omdat oma zijn niet genoeg is om je vervuld en volledig gelukkig te voelen.

Advertisement

De vrouw zei: "Ik ben een trotse en toegewijde moeder, maar ik kan je verzekeren dat oma's niet gemaakt zijn om voor hun kleinkinderen te zorgen. Oma's zouden hun deuren niet altijd open moeten hebben staan, ook zij verdienen hun privacy!”. We hopen dat deze goedlachse en levenslustige vrouw al haar dromen waar kan maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt