Ze kopen een huis om te renoveren en vinden 450.000 bijen binnen de muren

Janine image
door Janine

08 Augustus 2021

Ze kopen een huis om te renoveren en vinden 450.000 bijen binnen de muren
Advertisement

Bij het renoveren van een huis weet je dat je met het onverwachte te maken krijgt, maar Sara en haar man hadden zeker niet verwacht dat ze 450.000 bijen binnen de muren zouden aantreffen. Sara Weaver en haar man kochten een huis in Pennsylvania, dat gerenoveerd moest worden: de boerderij van Skippack werd gebouwd in 1872.

via CNN

Advertisement
6abc Philadelphia/Youtube

6abc Philadelphia/Youtube

Sara vertelde dat de advertentie van het huis dat te koop stond de aanwezigheid van bijen in de muur vermeldde, maar toen het paar besloot het huis te kopen, vormden "enkele bijen" geen probleem: het huis was prachtig, het ligt in de buurt die ze wilden en het was binnen hun budget. En toen ze het huis bezochten, zagen ze geen enkele bij. Pas toen de lente aanbrak, verschenen de eerste bijen. Sara zei: “Nu ik erover nadenk, was het huis smerig en eerst dacht ik dat de ramen die ik schoonmaakte vuil waren, maar het was waarschijnlijk honing omdat er druipsporen op zaten."

Advertisement
6abc Philadelphia/Youtube

6abc Philadelphia/Youtube

De vrouw geeft toe dat ze het huis nooit heeft laten inspecteren, en dit was een grote fout: bij het afbreken van de muren vonden ze een grote bijenkorf - die zich er waarschijnlijk al 35 jaar bevond - en ongeveer 450.000 bijen. Het echtpaar belde onmiddellijk een professionele imker om de ongewenste gasten te verwijderen, en deze onderneming kostte hen $12.000. Toen de imker, genaamd Lattanzi, het huis binnenkwam, herinnerde hij zich meteen dat hij er al eens was geweest: hij was 4 jaar eerder gebeld door de vorige eigenaar, die echter de kosten van zijn tussenkomst niet kon betalen. De bijen bleven daarom waar ze waren en de eigenaar gaf er de voorkeur aan het huis te koop te zetten, met vermelding in de advertentie van de aanwezigheid van "enkele bijen".

6abc Philadelphia/Youtube

6abc Philadelphia/Youtube

Lattanzi heeft drie bijenkolonies naar zijn boerderij verplaatst, waar hij bijen huisvest in kunstmatige bijenkorven. "De bijen zijn volgzaam geweest voor een kolonie die er al een tijdje is," zei Lattanzi. "Normaal gesproken, wanneer een kolonie een tijd in een huis is, zijn ze meestal in de verdediging, maar de meeste van deze bijen waren behoorlijk volgzaam... tijdens de hele onderneming ben ik misschien maar vijf of zes keer gestoken”. Ondanks de "kleine” overlast en de ongewenste gasten, zet het paar de verbouwing voort in de hoop ooit in dat huis te kunnen wonen, zonder nieuwe onverwachte gebeurtenissen.

Advertisement