Hij eet wat patat van het bord van een vriend: hij vraagt ​​om een ​​overschrijving van 40 cent

Janine image
door Janine

14 Augustus 2021

Hij eet wat patat van het bord van een vriend: hij vraagt ​​om een ​​overschrijving van 40 cent
Advertisement

Hoe vaak ben je niet uit eten gegaan met vrienden of je partner en trok je een gezicht wanneer iemand je vroeg ​​"mag ik even proeven?"? Geef toe: het is jou ook overkomen. We weten niet waarom, maar het eten van andere mensen ziet er altijd lekkerder uit dan dat van ons en we kunnen het niet laten om een ​​paar hapjes te stelen. Maar wat gebeurt er als de vriend wiens eten is "gestolen" bijzonder jaloers is op zijn bord of wel erg overdreven op zijn geld gesteld is?

via peterpribylpierdinock/TikTok

Advertisement
peterpribylpierdinock/TikTok

peterpribylpierdinock/TikTok

We hopen dat je nooit in de situatie van deze jongen bent beland, die in een video op TikTok over zijn ervaring vertelde en om de mening van de gebruikers vroeg. De man, genaamd Peter, deelde de uitwisseling van berichten die plaatsvond met zijn vriend Alex. De twee waren samen uit eten geweest, in het gezelschap van andere mensen. Zoals in deze gevallen gebeurt, wordt de rekening gedeeld, zodat iedereen hetzelfde bedrag betaalt. Alex betaalde voor iedereen de rekening en wachtte tot de anderen hun geldbedrag op zijn rekening hadden gestort. Terwijl hij uitrekende hoeveel elk persoon hem in totaal zou moeten geven, vroeg hij Peter om £0,34, ongeveer 40 cent, extra over te maken voor de patat die hij van zijn bord had gegeten.

Advertisement
peterpribylpierdinock/TikTok

peterpribylpierdinock/TikTok

Peter deelde vervolgens de berichtenuitwisseling, op zoek naar de mening van gebruikers: "Hé!! Ik deel de rekening van het etentje. Je hebt toch wat van mijn frietjes gegeten???", schreef Alex, waarop Peter antwoordde: "Haha, ik denk dat ik er een paar heb gegeten, hoezo?”. Daarop antwoordde Alex dat hij een klein bedrag aan zijn oorspronkelijke rekening zou toevoegen, rekening houdend met: de maaltijd, de fooi en een paar patatjes van zijn bord.

Gilly Unsplash

Gilly Unsplash

Peter definieerde zijn vriend Alex als “bekrompen", het soort persoon om bij uit de buurt te blijven: toen hem werd gevraagd om een ​​paar centen over te maken, omdat hij wat patat had gegeten, was hij ronduit geschokt. De video heeft meer dan 3 miljoen views en duizenden reacties verzameld: iemand schreef: "Ik had een goede vriend die me dit aandeed omdat ik de twee plakjes spek at die hij niet wilde." Een andere persoon schreef: "Je kunt niets onder de £5 terugvragen, iedereen kent die regel." Is het gedrag van Alex bekrompen of ironisch?

Advertisement