Pasgetrouwd stel stuurt een rekening van $240 naar gasten die de bruiloft niet hebben bijgewoond

Janine image
door Janine

03 September 2021

Pasgetrouwd stel stuurt een rekening van $240 naar gasten die de bruiloft niet hebben bijgewoond
Advertisement

Een bruiloft organiseren is niet eenvoudig: stellen hebben te maken met veel stress en moeten over elk detail nadenken, van de ceremonie tot de receptie. De belangrijkste doelstellingen die moeten worden bereikt, zijn er hoofdzakelijk twee: een onvergetelijke dag beleven en een mooie herinnering aan de gasten geven. Het is te hopen dat alle mensen die het dichtst bij de bruid en bruidegom staan ​​aanwezig kunnen zijn, maar wat als sommige gasten niet komen opdagen voor de bruiloft? Een stel zorgde voor veel ophef op internet omdat ze een rekening van $240 stuurden naar gasten die de bruiloft niet hadden bijgewoond.

via nypost

Advertisement
Not the actual photo - Hannah Busing/Unsplash

Not the actual photo - Hannah Busing/Unsplash

Waarom zou het bruidspaar een factuur sturen aan gasten die hadden besloten de bruiloft niet bij te wonen of niet konden komen? Op de factuur staat vermeld dat het gevraagde bedrag noodzakelijk is om de kosten te dekken, aangezien de gasten niet tijdig hebben gemeld dat zij niet aanwezig zouden zijn. Volgens het stel hadden de gasten inderdaad hun deelname aan de receptie in Jamaica bevestigd, maar kwamen ze vervolgens niet opdagen. In feite staat er op de factuur: "Deze factuur is naar u verzonden omdat u de stoel(en) op de huwelijksreceptie heeft bevestigd. Bovenstaand bedrag is de kostprijs van uw individuele stoelen. Aangezien u niet heeft gebeld of u niet goed gecommuniceerd heeft niet aanwezig te zijn, bent u dit bedrag aan ons verschuldigd voor de vooruitbetaling van uw stoelen."

Advertisement
Phil_Lewis_/Twitter

Phil_Lewis_/Twitter

Zoals je je kunt voorstellen, is er op internet een groot debat ontstaan. Is het echt correct om een ​​factuur te sturen waarin wordt verwacht geld van de gasten te ontvangen? Iemand vond dit gebaar “bekrompen”, maar de bruidegom reageerde op de kritiek door te zeggen dat het een principiële kwestie is: het niet ontvangen van voorafgaande kennisgeving van gasten die niet langer van plan waren de receptie bij te wonen, veroorzaakte wat ongemak. De echtgenoten hadden namelijk ook op hun aanwezigheid gerekend en betaalden - vooraf en dus onnodig - voor deze laatsten. Volgens sommigen ligt de fout echter bij het bruidspaar die niet het hele bedrag vooruit hadden moeten betalen en er rekening mee hadden moeten houden dat iemand niet kon deelnemen of dit tijdig laten weten. Wat denk jij ervan?

Advertisement