Haar vriendin nodigt haar vriend niet uit voor de bruiloft: ze weigert erbij te zijn en krijgt kritiek

Janine image
door Janine

16 Februari 2022

Haar vriendin nodigt haar vriend niet uit voor de bruiloft: ze weigert erbij te zijn en krijgt kritiek
Advertisement

Zelfs de sterkste en meest diep gewortelde vriendschap kan, ondanks bepaald gedrag, haperen en barsten. Het is gepast om het te zeggen, voorbij elk cliché, wanneer we verhalen lezen zoals degene die we je gaan vertellen. Situaties waarin velen zich kunnen bevinden en die ondanks alles deel kunnen uitmaken van het dagelijks leven.

Als het op het huwelijk aankomt, wordt de vraag in feite nogal delicaat, aangezien de trouwdag een echt probleem kan worden als er iets misgaat en er een gebrek aan respect en goede manieren is. Het meisje dat besloot haar verhaal op internet te delen, weet het maar al te goed en vroeg gebruikers of ze echt ongelijk had om te doen wat ze deed, nadat een (ex-)vriend van haar beslist niet erg gevoelig tegenover haar bleek te zijn.

via MadMOH2710/reddit

Gary Campbell-Hall/Flickr - Not the actual photo

Gary Campbell-Hall/Flickr - Not the actual photo

Dat iedereen vrij is om te kiezen hoe, waar en wanneer zijn huwelijk te vieren, is geen discussie over mogelijk, maar deze regels spreken soms niet alle gasten aan. Vooral als je besluit een dierbarde uit te nodigen en niet zijn of haar partner, zoals in dit geval is gebeurd. Het meisje dat haar verhaal op Reddit vertelde, zou bruidsmeisje zijn op de bruiloft van een vriendin. Jammer dat de bruid haar had uitgenodigd en niet haar vriend. Op dat moment begonnen de problemen.

"Toen mijn vriendin me vroeg om haar bruidsmeisje te zijn - is in de post op Reddit te lezen - dacht ik natuurlijk dat mijn vriend ook was uitgenodigd, met wie ik al 10 jaar samen ben en met wie ik een baby verwacht". Ze had het mis. "Gisteren, tijdens een gesprek waarin ik met haar sprak over het pak dat mijn partner had gekocht om naar de bruiloft te komen, vertelde ze me in niet mis te verstane bewoordingen dat ze me nooit had verteld dat hij ook was uitgenodigd".

Natuurlijk vroeg ze toen om uitleg. "Ze vertelde me dat ze alleen stellen heeft uitgenodigd die al lang getrouwd zijn en hoewel ik antwoordde dat we al 10 jaar samen zijn en dat we van plan zijn te trouwen, zei ze dat ze onze relatie niet geldig vindt, vooral omdat we er te lang over doen om het officieel te maken”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het had geen zin om de aanstaande bruid erop te wijzen dat het niet haar zaak was, en dat ze niet het recht had om de relatie met haar vriend te beoordelen. "Ze stond erop dat ze hem niet zou uitnodigen en dat ze, in het geval van een breuk met mijn vriend, geen ex op de trouwfoto's zou willen hebben."

"Accepteer mijn voorwaarden of ga weg", waren de woorden waarmee de toekomstige bruid het gesprek besloot. En het bruidsmeisje, alsook voormalige vriendin, besloot niet meer naar de bruiloft te gaan, en zich natuurlijk ook niet voor die rol lenen, en herinnerde de ander eraan dat zij zelf op het punt stond te trouwen na slechts anderhalf jaar een relatie te hebben.

"Ik weiger dit gebrek aan respect te ondergaan", concludeerde de auteur van de post, maar al mijn vrienden hebben me hard bekritiseerd om wat ik deed, met het argument dat ik de beslissing van de bruid had moeten respecteren." Om deze reacties vroeg het meisje gebruikers om een ​​mening, met de vraag of ze echt ongelijk had om op die manier te reageren. En de meeste mensen waren het met haar eens, aangezien de bruid "een slechte vriendin” en "een respectloos persoon" was.

Hoe zou jij gereageerd hebben in de plaats van dit meisje? Laat het ons weten.

Advertisement