x
Doof meisje besluit de bruiloft in gebarentaal…
Op 17-jarige leeftijd bouwde hij zijn mini-huis met gerecyclede materialen: er ontbreekt niets van binnen

Doof meisje besluit de bruiloft in gebarentaal te vieren: haar moeder wordt boos en bekritiseert haar

08 Januari 2022 • Door Janine
1.918
Advertisement

Een bruiloft organiseren zodat alles perfect is, is vaak een echte uitdaging. Zelfs als je niet wilt kiezen voor een complexe en uitbundige ceremonie, moet je in feite veel dingen beslissen en plannen. En als je al deze problemen en conflicten met familieleden optelt, dreigt wat een geweldige gelegenheid zou moeten zijn, te veranderen in een enorme bron van stress.

Als je denkt dat dit allemaal overdreven is, vraag het aan de jonge bruid wie de hoofdpersoon is van het verhaal dat we je gaan vertellen. Het meisje, doof sinds haar kindertijd, besloot haar huwelijk te vieren, rekening houdend met haar gezondheidstoestand, dat wil zeggen in gebarentaal. Een keuze die zou hebben voldaan aan de behoeften van veel gasten, ook dove, maar die niettemin voorbestemd was om een ​​echte familie “kwestie” te creëren. De moeder van de bruid maakte in feite bezwaar en bekritiseerde haar fel. Dit is wat er is gebeurd.


Een ceremonie gevierd in gebarentaal: dit is het idee van de 24-jarige bruid die haar verhaal op Reddit vertelde en gebruikers om een ​​mening vroeg. De organisatie van een bruiloft waar voor het merendeel dove mensen zouden zijn geweest, vergde bovendien speciale aandacht en daarom bedacht het meisje deze oplossing om de bruiloft voor iedereen toegankelijk te maken.

"Mijn ouders hebben me nooit gebarentaal geleerd en ze hebben me nooit geholpen om met andere dove mensen om te gaan en te integreren - begint het meisje in haar post op Reddit - dus handelde ik tegen hun wil en leerde ik die taal toch”. Terwijl ze naar een universiteit voor doven ging, ontmoette ze degene die haar man zou worden. Dus toen het moment kwam om te trouwen, bedachten ze allebei om de bruiloft op die manier te vieren. "We hebben ook besloten om een ​​tolk in te huren voor horende mensen, zodat ze konden weten wat er gebeurde”, voegde het meisje eraan toe. Een beslissing die echter voor veel problemen in de familie zou zorgen.

Zodra de moeder van de toekomstige bruid de uitnodiging ontving, werd ze woedend. “Ze begon me te schrijven en probeerde me ervan te overtuigen dat het in het Engels moest zijn en er een gebarentolk moest komen - is te lezen in de post - het is ons huwelijk, dus we zouden het in onze eerste taal moeten doen, maar mijn moeder vindt dat we in Amerika zijn, en daarom zou Engels de eerste taal moeten zijn en iedereen die er niet voor kiest om zich te laten “behandelen” zou een tolk moeten hebben."

De discussie, volgens wat de jonge bruid vertelde, duurde lang en nam onaangename tonen aan, vooral van de kant van haar moeder, die vast overtuigd was van haar standpunten en van het feit dat de dochter zich had moeten aanpassen aan degenen die op de bruiloft haar problemen niet zouden hebben gehad - en die van de meerderheid van de gasten. Gezien de moeilijke situatie besloot het meisje haar verhaal op internet te vertellen en gebruikers en lezers te vragen om een ​​mening te geven over wie het bij het verkeerde eind had.

Advertisement

Haar bericht werd ontelbare keren gelezen en de meeste reacties gaven haar dochter gelijk. Volgens gebruikers zou de bruid door op die manier te handelen in feite geen boosaardigheid of ongevoeligheid hebben getoond. "Het is jouw huwelijk, en daarom is het jouw keuze", schreef iemand, "misschien zullen je ouders hierdoor begrijpen wat de echte behoeften van doven zijn", waren de woorden van een ander.

Wat vind jij? Had de moeder gelijk om zo te reageren of had ze haar dochter moeten steunen in haar keuzes?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt