De bruid wil een bruiloft zonder kinderen maar weigert de oppas voor de gasten te betalen

Janine image
door Janine

02 Februari 2022

De bruid wil een bruiloft zonder kinderen maar weigert de oppas voor de gasten te betalen
Advertisement

Elke bruid heeft het recht om haar trouwdag door te brengen zoals zij dat wil en om onvergetelijke momenten te beleven. Maar wat gebeurt er als de keuzes van de bruid voor de gasten nadelig zijn of problemen veroorzaken? Een vrouw gaf aan fel bekritiseerd te zijn: ze koos ervoor om haar huwelijk te vieren in afwezigheid van kinderen, waardoor de gasten met kinderen gedwongen werden een babysitter te nemen. Ze weigerde echter categorisch om bij te dragen aan de kosten van de oppas, en de gasten waren niet blij met die keuze.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Wat betekent het om kinderen te laten deelnemen aan een bruiloft? Er zijn ouders die ze liever thuis laten om van de feestelijke dag te genieten, er zijn ouders die ervoor kiezen om dat te doen omdat kinderen zich - bij deze gelegenheden - vaak vervelen, en er zijn ouders die - in plaats daarvan - er niet aan denken om naar een evenement te gaan zonder de aanwezigheid van hun kinderen. De keuze van de vrouw om de kinderen van de gastenlijst uit te sluiten werd niet toegejuicht en de vrouw vroeg zich dan ook af wie er ongelijk had.

De vrouw zegt: “Mijn partner en ik willen een bruiloft zonder kinderen en dit heeft voor veel drama gezorgd. Mijn partner en ik hebben de bruiloften van verschillende vrienden bijgewoond waar de kinderen erg druk werden. Ze schreeuwden, huilden en kregen een driftbui tijdens de huwelijksceremonie. Tijdens sommige recepties renden de kinderen heen en weer, bijna struikelend over de obers met warm eten of drinken: de kinderen keken niet waar ze heen renden en hun ouders keken niet naar hen om.”

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw had deelgenomen aan huwelijken waarin kinderen "problemen" creëerden. En ze vervolgt: “Mijn hele leven ben ik altijd al gevoelig geweest voor harde geluiden. Ik heb vaak last van hevige hoofdpijn. Tijdens recente bruiloften heb ik sterke pijnstillers moeten nemen om de dag door te komen. Dezelfde mensen zullen onze bruiloft bijwonen. Uit onze ervaringen uit het verleden weten we dat deze kinderen dezelfde problemen zullen veroorzaken als eerdere huwelijken. En het is niet de schuld van de kinderen. Bruiloften zijn niet de plek voor kinderen, ze raken snel verveeld en moeten lang stil zitten, wat moeilijk kan zijn als je jong bent. We willen een bruiloft zonder kinderen zodat we van ons huwelijk kunnen genieten. De familie is het hiermee eens. Sommige vrienden zijn het er echter niet mee eens en vinden dat als ik hun kinderen niet uitnodig, ik de babysitters voor hen moet betalen, anders komen ze niet. We hebben een kleine bruiloft en we kunnen het ons niet veroorloven om oppas voor hun kinderen te betalen."

Wie heeft er ongelijk in deze kwestie? Moet de bruid zichzelf opofferen, de gasten de kinderen laten meebrengen of de babysitter betalen, of moeten de gasten de behoeften van de vrouw begrijpen en zelf voor de oppas betalen?

Advertisement