Een werknemer heeft zijn salaris al 3 maanden niet ontvangen: hij neemt wraak door alle tegels die hij had gelegd te verwijderen

Janine image
door Janine

09 September 2021

Een werknemer heeft zijn salaris al 3 maanden niet ontvangen: hij neemt wraak door alle tegels die hij had gelegd te verwijderen
Advertisement

Heeft het zin om wraak te nemen? Lost wraak echt iets op of zorgt het er gewoon voor dat degenen die onrecht zijn aangedaan zich beter voelen? We weten allemaal dat wraak niets aanhaalt, maar veel mensen kunnen gewoon niet doen alsof er niets is gebeurd. Opgeven en wachten tot de tijd de dingen oplost is geen optie voor iedereen: velen geven er de voorkeur aan wraak te nemen, en dit is het geval van een arbeider uit Mezhdurechensk, een Russische stad, die na 3 maanden besloot wraak te nemen voor een geleden onrecht.

via Kutzpress/Youtube

Advertisement
Kutzpress/Youtube

Kutzpress/Youtube

De arbeider die de hoofdrol speelt in dit verhaal werkt voor een Russisch bouwbedrijf. Hij werd gevraagd om een straat aan te leggen door stenen te plaatsen. Dus ging hij samen met zijn collega's aan de slag en wachtte hij, toen de klus geklaard was, op betaling. Het bedrijf bleef echter uitstellen en bood - om hen rustig te houden - zijn medewerkers ontbijt aan tijdens de werkuren. Maanden gingen voorbij en de arbeiders kregen nog steeds hun salaris niet. Zo begonnen de protesten: een van de voormannen besloot wraak te nemen: hij stopte niet met werken maar besloot de aandacht van het bedrijf te trekken door de stenen te verwijderen die hij en zijn collega's hadden geïnstalleerd.

Advertisement
Kutzpress/Youtube

Kutzpress/Youtube

Moe van het werken zonder compensatie te ontvangen, verwijderde hij geduldig elke tegel en annuleerde zo al het harde werk. Maar dat is nog niet alles: de man besloot zijn wraak te documenteren via een video, die hij vervolgens op sociale netwerken plaatste: het doel van de arbeider was om zoveel mogelijk mensen te laten weten onder welke arbeidsomstandigheden hij moest werken.

Kutzpress/Youtube

De video bleef niet onopgemerkt en werd gezien door de onderzoekscommissie van de Russische Federatie, die zich onmiddellijk interesseerde voor de zaak en de omstandigheden van de arbeiders. “De periode waarin de werknemers het salaris niet hebben ontvangen, wordt vastgesteld, het exacte aantal werknemers bij wie een schuld is ontstaan ​​en de financiële administratie wordt onderzocht. Er zal worden vastgesteld of er geld op de rekeningen van de organisatie stond en voor welke doeleinden dit is besteed”. Niet zomaar wraak dus, maar een echte aanklacht tegen de werkgevers: veel gebruikers hebben op het web hun solidariteit getoond, die de kant van de werknemer hebben gekozen en zijn wraak hebben geprezen. Wat vind jij? Deed hij er goed aan om wraak te nemen?

Advertisement