Ze vraagt ​​haar 16-jarige dochter om bij te dragen in de huishoudelijke uitgaven: ze wordt "de slechtste moeder ter wereld" genoemd

Janine image
door Janine

10 September 2021

Ze vraagt ​​haar 16-jarige dochter om bij te dragen in de huishoudelijke uitgaven: ze wordt "de slechtste moeder ter wereld" genoemd
Advertisement

Hoe lang moeten ouders hun kinderen blijven ondersteunen? Er zijn veel antwoorden op deze vraag, waarvan sommige vaak aanleiding geven tot discussie onder andersdenkenden. Ouders voelen zich waarschijnlijk verplicht om hun kinderen te onderhouden totdat ze volledig onafhankelijk zijn, maar er zijn mensen die klaar staan ​​om hen te helpen, ook als hun kinderen groter zijn en diegenen die juist vanwege de zelfstandigheid van hun kinderen om een ​​bijdrage voor de huishoudelijke uitgaven vragen.

via mumsnet

Advertisement
Not the actual photo - Eric Ward/Unsplash

Not the actual photo - Eric Ward/Unsplash

Een gebruiker van Mumsnet, een moeder uit het Verenigd Koninkrijk, vroeg haar 16-jarige dochter om bij te dragen in de huishoudelijke uitgaven: ondanks haar jonge leeftijd is de dochter begonnen met een stage waarmee ze £14,5K per jaar kan verdienen, en de vrouw vroeg haar om een ​​bijdrage van £50 per week. Het meisje werd meteen boos toen ze van dit verzoek hoorde. De vrouw wendde zich vervolgens tot online gebruikers op zoek naar meningen, in de hoop te begrijpen of de andere ouders haar keuze onredelijk vonden.

Advertisement
Alexander Mils Unsplash

Alexander Mils Unsplash

Haar moeder vertelt: "Ze begon aan het begin van de zomer met een stage en verdient £14,5k per jaar. Afgezien van dat ze elke dag lunch koopt (wat ze NIET MOET doen omdat er eten beschikbaar is om van huis mee te nemen) heeft ze geen andere uitgaven. Ik vroeg haar om £50 per week bij te dragen aan het gezin, daarvoor krijgt ze al het eten, de was wordt gedaan, zoveel warm water als ze wil gebruiken, ze kan overal naartoe gebracht worden, praktisch wanneer ze wil, elke dag een lift van en naar haar werk (we wonen niet vlakbij een buslijn) en andere gebruikelijke dingen. Maar ze gaf me het gevoel dat ik de slechtste moeder ter wereld was om zoiets te vragen. Ik legde haar uit dat we nu de kinderbijslag zijn kwijtgeraakt en ik verwacht dat ook haar vader stopt met alimentatie betalen (niet dat zijn 17 pond per week een groot verschil maakt, om eerlijk te zijn) maar onze uitgaven bleven hetzelfde of namen toe. Ook vroeg ik haar om haar telefoonrekening te betalen. Ze had in juli een gloednieuwe iPhone X waarbij ze beloofde de rekening te betalen. We hebben nog geen cent gehad, maar het is gekoppeld aan ons BT-account, dus als we er niet voor betalen, verpesten we onze kredietwaardigheid. Het door mij gevraagde pensioen wordt gebruikt voor haar rijlessen. Ik heb haar voorlopig rijbewijs al gekocht en ze heeft een auto voor haar klaar staan ​​als ze slaagt voor het examen."

Hoewel het meisje werkt, vond ze het verzoek van haar moeder volkomen absurd. Wat denk jij ervan? Als kinderen de mogelijkheid hebben, moeten ze dan hun ouders helpen?

Advertisement