Oude man maakt per ongeluk $71.000 over naar de rekening van een onbekende die weigert het terug te geven

Janine image
door Janine

11 September 2021

Oude man maakt per ongeluk $71.000 over naar de rekening van een onbekende die weigert het terug te geven
Advertisement

Als je voorheen voor het uitvoeren van bankzaken naar je vertrouwde bank ging, gaat met de huidige online tools alles met simpele muisklikken. Bij het online verwerken van grote aantallen en het wisselen van geld moet je altijd goed letten op de bankgegevens en persoonlijke gegevens van de ontvanger. Hoe vaak ben je niet overvallen door de angst iets verkeerds te hebben gedaan? Als het gelukkig meestal alleen een gevoel is, was het voor de bejaarde Lord Gordon - helaas - een trieste realiteit.

via A Current Affair

Advertisement
A Current Affair/Youtube

A Current Affair/Youtube

Gordon Layton is een 88-jarige man die in Bundaberg, in Queensland (Verenigde Staten) woont. De man gebruikte de online tools om een ​​overboeking te doen naar een bedrijf dat zijn huis naar zijn land moest vervoeren, maar de operatie was geen succes. Het grote geldbedrag van maar liefst 71.400 dollar is namelijk per ongeluk overgemaakt aan een onbekende. Kun je je de schrik voorstellen? Gordon dacht, en hoopte misschien, de situatie op korte termijn op te lossen; helaas weigerde de onbekende echter het geldbedrag terug te geven dat hij op wonderbaarlijke wijze en plotseling op zijn rekening zag staan.

Advertisement
A Current Affair/Youtube

A Current Affair/Youtube

Die 71.000 dollar vertegenwoordigden de besparing van een leven en werden door de man gebruikt om de kosten voor het transport van zijn huis te dekken. Niet alleen weigerde de onbekende het bedrag terug te geven, maar het bedrijf - wachtend op het geld - begon herhaaldelijk contact op te nemen met de man om betaald te worden. Gordon en zijn dochter Jacqui Morrison-White realiseerden zich pas 3 uur na de transactie dat de overboeking naar de verkeerde rekening was gedaan.

A Current Affair/Youtube

A Current Affair/Youtube

Dit tijdsverloop verhinderde de banken om actie te ondernemen om de bejaarde man te beschermen: de onbekende maakte onmiddellijk gebruik van de situatie om het ontvangen bedrag van zijn rekening te halen. De man werd daarom beschuldigd van diefstal en zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Een echte nachtmerrie, waarvan we hopen dat die op de beste manier wordt opgelost: zonder dat geld kan Gordon het bedrijf niet betalen en kan hij zijn huis verliezen. Een verhaal dat ons leert hoe belangrijk het is om op te letten, of om hulp te vragen, bij het uitvoeren van bankzaken met zulke grote sommen geld.

Advertisement