De schoonmoeder koopt dezelfde jurk als de bruid voor de bruiloft: ze wil hem niet verwisselen en ze krijgen ruzie

Janine image
door Janine

27 September 2021

De schoonmoeder koopt dezelfde jurk als de bruid voor de bruiloft: ze wil hem niet verwisselen en ze krijgen ruzie
Advertisement

De bruid koopt een jurk die identiek is aan die van haar schoonmoeder en ze weigert deze te veranderen. Een familieruzie die van een kleinigheidje uitgroeide tot een groot probleem waarbij naaste en verre familieleden betrokken waren.

Een situatie die de toekomstige bruid verraste, die internetgebruikers om hulp vroeg om hun mening te krijgen over wat er is gebeurd. Velen adviseerden haar om de ceremonie af te zeggen met een man die de woede van zijn moeder niet kon bedwingen. Kortom, het huwelijk dreigt te worden geannuleerd zonder een goede oplossing. Laten we meer in detail bekijken wat er is gebeurd.

via Throwwayaitawbride/reddit

Advertisement
Hippopx - Not the actual photo

Hippopx - Not the actual photo

Alles begon op een lentemiddag. Tyla koopt een jurk voor haar bruiloft in een boetiek. Dit is geen klassieke trouwjurk met sleep, maar een elegant pak dat je in de toekomst ook nog eens bij een belangrijke gelegenheid kunt dragen.

Tyla wist dat dit een boetiek was waar ook haar toekomstige schoonmoeder weleens kwam, maar ze had nooit gedacht wat deze keuze zou veroorzaken.

"Ik heb mijn schoonmoeder niet uitgenodigd om met me te gaan winkelen omdat we nooit een vriendschappelijke relatie hadden, maar ik bedacht dat ik haar toch een foto zou laten zien, zodat ze zich niet buitengesloten zou voelen," legde Tyla uit terwijl ze haar verhaal schreef op internet. Een gebaar dat binnen enkele seconden paniek zou hebben veroorzaakt.

"Ik kon me niet voorstellen dat mijn schoonmoeder hetzelfde had gekocht, maar van een andere kleur", vervolgde Tyla, “en ook niet dat ze het zou willen dragen op haar verjaardag die twee weken na de bruiloft zou worden gevierd”.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

“Het leek geen groot probleem”, vervolgde Tyla. "Kortom, het leek me dat alles nog gemakkelijk te verhelpen was. We konden allebei een stap terug doen over de kleding. Na overleg met mijn partner besloot ik echter mijn hart te openen door haar mijn intentie toe te vertrouwen om het pak te dragen, omdat ik dol ben op de kleur en het bijzondere”.

De keuze van Tyla beviel haar schoonmoeder echter niet, die niet op de beste manier reageerde.

"Mijn schoonmoeder nam het niet licht op", vervolgt de arme Tyla. "Nadat ze me op een chagrijnige manier had geantwoord, vertelde ze me expliciet dat als ik op het feest dezelfde jurk als zij zou dragen, de gasten zouden denken hoe zielig ze was door de look van een ander te kopiëren”.

"Op dit punt gaf ik, gezien de inconsistentie van haar redenen, een antwoord dat ik - misschien - niet had moeten geven. Ik zei dat het me speet, maar dat het niet mijn probleem was”.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Dit antwoord ontketende een hel", vervolgt de jonge vrouw. "De hele familie van mijn man - toen ze mijn reactie hoorden - koos partij tegen mij en ze besloten niet naar de ceremonie te komen. Mijn vriend - en aanstaande echtgenoot - konden zijn moeder, zijn stiefvader of zelfs zijn biologische vader niet van gedachten doen veranderen. Dus uiteindelijk werd hij zelfs boos op mij vanwege mijn impulsieve reacties”.

Velen kozen na het lezen van Tyla's verhaal haar kant, steunden haar en zeiden dat een huwelijk op basis van deze aannames geen erg gelukkig huwelijk zou zijn. Een man die niet weet hoe hij zijn vrouw moet verdedigen tegen de beweringen van zijn moeder, zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nooit een erg betrouwbare echtgenoot zijn.

Maar er waren ook mensen die de redenen van de schoonmoeder steunden. Wat denk jij? Hadden ze de problemen kunnen vermijden door hun persoonlijke trots opzij te zetten?

Advertisement