TikToker gaat de uitdaging aan en eet een gigantische hamburger in het bijzijn van veganistische demonstranten

Janine image
door Janine

17 September 2021

TikToker gaat de uitdaging aan en eet een gigantische hamburger in het bijzijn van veganistische demonstranten
Advertisement

Wat voor iemand een onschuldig gebaar kan zijn, kan een gebrek aan respect voor iemand anders worden. Hetzelfde gebaar, ervaren vanuit verschillende perspectieven en door mensen met verschillende culturen en gewoonten, kan op vele manieren worden geïnterpreteerd: wie heeft gelijk en wie heeft ongelijk? Het wordt moeilijk om een ​​standpunt in te nemen, wat we echter weten, is dat andere mensen moeten worden gerespecteerd, en een beroemde TikToker lijkt helemaal geen rekening te hebben gehouden met de gevoeligheid van degenen die hij voor zich had.

via NY Post

Advertisement
yourajokeman/TikTok

yourajokeman/TikTok

Jordan Adams heeft meer dan 700.000 volgers op TikTok, waar hij zichzelf "yourajokeman" noemt: hij deelt video's waarin hij graag grappen uithaalt met onbekenden en zo zijn community vermaakt. De community is een actief onderdeel van Jordan's profiel, waar hij vaak om advies en suggesties voor nieuwe video's vraagt. Een gebruiker adviseerde Jordan om een ​​gigantische hamburger te eten tijdens een protest geleid door veganistische demonstranten: de duidelijke bedoeling was om iedereen te irriteren die om ethische redenen geen vlees eet.

Advertisement
yourajokeman/TikTok

yourajokeman/TikTok

Zo zien we in de video de Britse jongen genieten van zijn broodje, bij elke hap, tegenover de verbijsterde en geïrriteerde blikken van de veganistische demonstranten. Een demonstrant glimlachte naar Jordan, misschien uit waardering voor zijn moed, en noemde hem “een grappenmaker”. De jongen vroeg vervolgens aan voorbijgangers of ze een sappige hamburger wilden proberen, maar dat weigerden ze beleefd. Een bijna onschuldig begin werd echter gevolgd door een aanvaring met een demonstrant die de politie erbij probeerde te betrekken: Jordans gedrag werd in feite omschreven als "respectloos" en "zielig".

yourajokeman/TikTok

yourajokeman/TikTok

Ook volgens sommige volgers van Jordan heeft de tiktoker overdreven: we zouden anderen moeten respecteren en Jordan had zich niet moeten lenen voor een paar likes en visualisaties van zo'n grap, die maar weinigen grappig vonden. De video ging snel viraal en overtrof een miljoen views. De grap, die voor sommigen onschuldig is, heeft in plaats daarvan de gevoeligheid van veel mensen beledigd, die zich elke dag inzetten om dieren te beschermen. Wat vind jij? Is dit een onschuldige grap of een respectloos gebaar?

Advertisement