Maak kennis met Peabody, het kleinste paard ter wereld dat denkt dat hij een hond is - Curioctopus.nl
x
Maak kennis met Peabody, het kleinste…
Hij profiteert van de afwezigheid van de eigenaren om te genieten van het zwembad: de hilarische prestatie van deze hond In Marokko is een 120.000 jaar oude

Maak kennis met Peabody, het kleinste paard ter wereld dat denkt dat hij een hond is

29 September 2021 • Door Janine
1.316
Advertisement

Wat komt er in je op als je aan een paard denkt? Waarschijnlijk aan een machtig dier, aan dikke manen, die met zijn glanzende vacht door het bos rent. Dit is de "klassieke", en misschien zelfs een beetje romantische, visie die we allemaal hebben van paarden: het is het resultaat van wat we weten en wat we met onze ogen hebben gezien. Toch speelt de natuur ons soms parten, en haalt grapjes met ons uit. Maak kennis met Peabody, een "miniatuurpaard" dat in alle opzichten een identiteitscrisis lijkt te hebben: hij gedraagt ​​zich precies als een hond en heeft met zijn lieve uiterlijk en zijn grappige persoonlijkheid de dag van duizenden mensen weten op te fleuren.

via: Metro

Peabody is het kleinste paard ter wereld en zijn moeder is om deze reden gestopt met voor hem te zorgen. Bij zijn geboorte was hij zo klein dat hij zichzelf niet eens kon voeden, zijn benen waren scheef en hij leek niet veel hoop te hebben. Gelukkig voor hem ontmoette hij Faith Smith, een 55-jarige vrouw die meerdere van dergelijke paarden grootbrengt. De vrouw was zich ervan bewust dat paarden van nature niet binnen konden blijven; maar dat van Peabody was een speciaal geval: hij zou het buiten waarschijnlijk niet lang hebben overleefd. Dus besloot Faith hem mee naar huis te nemen.

Ondanks de aanvankelijke moeilijkheden en de twijfels van de dierenartsen, begon Peabody zijn nieuwe leven in het gezelschap van 3 Franse bulldogs. Dankzij speciale schoenen had hij geen motorische problemen meer en kon hij zonder al te veel moeite in de tuin rennen in het gezelschap van zijn nieuwe vrienden. Naarmate hij ouder werd, ontwikkelde zijn kaak zich en had het paardje geen moeite meer met eten.

Advertisement

Peabody is het kleinste paard ter wereld met de ziel van een hond: 's ochtends gaat hij wandelen met de buldoggen, gaat dan met ze op de bank liggen, speelt met zijn schoenen en eet uit zijn kom. Faith zegt dat het paard heel levendig is, soms een beetje te: hij geniet ervan om voorwerpen met zijn bek op te pakken en in het rond te gooien. Ondanks wat problemen was het grappige dier een geweldig cadeau voor de vrouw: weten dat ze hem een ​​nieuw leven heeft gegeven en hem gelukkig heeft gemaakt, is voor haar de grootste voldoening.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt