“De perfecte vorm pasta” is in de VS uitgevonden: het heet Cascatello en de verpakkingen zijn al uitverkocht - Curioctopus.nl
x
“De perfecte vorm pasta” is in de…
17-jarige jongen bouwt scooter op zonne-energie van sloophout

“De perfecte vorm pasta” is in de VS uitgevonden: het heet Cascatello en de verpakkingen zijn al uitverkocht

02 Oktober 2021 • Door Janine
989
Advertisement

Pasta is een van de meest geliefde gerechten: Italiaans eten bij uitstek wordt ook in andere landen gewaardeerd en regelmatig bereid. Er zijn veel pastavormen: lang of kort, glad of geribbeld, vers of droog. Iedereen heeft zijn favoriete pastavorm en degene die het beste bij een bepaalde saus past. Een Amerikaanse man kon echter de ideale pastavorm niet vinden en vroeg zich af waarom: welke eigenschappen moet de beste pastavorm hebben? Is het mogelijk om een ​​nieuwe pastavorm te creëren en op de markt te brengen?

via: NY Times

Dit zijn de vragen die Dan Pashman zichzelf stelde, die er na jaren van studie in slaagde om wat hij noemde "de perfecte pastavorm" te creëren. Noch penne, noch rigatoni, noch spaghetti of tortellini waren perfect voor Dan. Geen van deze formaten kon voldoen aan de eisen van “een bite” hebben, gemakkelijk “opgeprikt” worden en “voldoende saus opnemen”. Dan, in de hoop zijn doel te bereiken, ging naar een pastalaboratorium in de North Dakota State University om deskundige mensen te observeren die een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld maakten. Vervolgens ging hij naar de fabriek van Sfoglini, een merk pasta uit Brooklyn, om de technieken van drogen en verpakken te leren: hier begreep hij welke de meest geschikte technieken zijn om de pasta een ruwe consistentie te geven waardoor de saus goed kan worden opgenomen.

Na een reeks experimenten ontstonden de Cascatelli: een volledig Italiaanse naam die verwijst naar kleine watervallen. Het is een korte pasta die, volgens Pashman, "attributen van verschillende vormen samenbrengt die ik bijzonder mooi vind en die nog nooit op deze manier bij elkaar zijn gebracht". In feite zijn dit stukken van plat deeg waarin aan de zijkanten krullen zitten waardoor elk stuk er dubbel geplakt uitziet. Het is precies deze “krul” die dit formaat anders maakt, veel beter bestand is tegen de beet en beter in staat is om de saus vast te houden.

Advertisement

Het productiebedrijf heet Sfoglini en heeft zich ook opengesteld voor online handel: de vraag was meteen zo groot dat de verpakkingen nu uitverkocht zijn. Sfoglini suggereert ook de ideale saus voor Cascatelli: het is een ragout van vlees en spek. We weten niet of, en wanneer, deze nieuwe formule ook in andere landen in de supermarktschappen terecht zal komen. Maar we vragen ons af wat jullie ervan vinden: wordt het een succes of een nieuwigheid die snel in de vergetelheid raakt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt