Stel zoekt huisgenoot, de advertentie: “hij mag 's avonds geen vlees klaarmaken en douchen"

Janine image
door Janine

03 November 2021

Stel zoekt huisgenoot, de advertentie: “hij mag 's avonds geen vlees klaarmaken en douchen"
Advertisement

Een huis delen met andere mensen, vooral als het onbekenden zijn, kan moeilijk en - in sommige gevallen - zelfs vermoeiend zijn. We moeten de regels en ruimtes van anderen delen en respecteren. Je moet het eens zijn over de te verdelen taken en ook blijk geven van flexibiliteit. Niet iedereen is echter bereid compromissen te sluiten: Kate en Jim zijn een stel. Ze plaatsten een advertentie online waarin ze zeiden dat ze op zoek waren naar een kamergenoot om het appartement mee te delen, en tot nu toe niets vreemds. Het web was verontwaardigd over de absurde verzoeken en verboden die het paar had opgelegd, en we vragen ons af of ze er uiteindelijk in zijn geslaagd een persoon te vinden die zich aan zulke regels wil houden.

via The Mirror

Advertisement
Not the actual photo - Louis Hansel/Unsplash

Not the actual photo - Louis Hansel/Unsplash

Voor £1300 heeft de huisgenoot een eigen kamer en toegang tot de keuken. Hier kan hij echter niet de gerechten bereiden die hij wil. Kate en Jim hebben een aantal verboden opgesteld: hij zal op geen enkele manier vlees kunnen bereiden, omdat ze veganistisch zijn. Alle nachtelijke geluiden zijn verboden: hij mag na 21.30 uur geen muziek spelen of luisteren of televisie kijken. Na 20.00 uur mag hij zich niet eens meer wassen. Voor het bescheiden bedrag van 75 pond extra krijgt de “gelukkige” huisgenoot ook toegang tot wifi. Voor alles, van toiletpapier tot eten, moet de huisgenoot zelf zorgen: hij zal niets kunnen delen met de huiseigenaren. En in geval van nood? Daar doet de advertentie geen uitspraak over.

Advertisement
Not the actual photo - Toa Heftiba/Unsplash

Not the actual photo - Toa Heftiba/Unsplash

De aankondiging is echter duidelijk over de uitnodiging van eventuele gasten: huisdieren zijn niet toegestaan. In het geval dat de huurder vrienden zou uitnodigen - zelfs als het de voorkeur zou hebben als hij die niet had - zullen ze in zijn kamer moeten blijven en zullen ze niet het recht hebben om de badkamer te gebruiken. Kortom, de indruk is dat de huiseigenaren op zoek zijn naar een robot en niet naar een persoon met behoeften en gevoelens. De advertentie ging, toen deze eenmaal online was geplaatst, meteen viraal: gebruikers waren verontwaardigd of geamuseerd door de absurditeit van de verzoeken. Er zijn ook mensen die medelijden hadden met de toekomstige huurder van de huiseigenaren. Ze twijfelen er niet aan: hoewel niemand het huis en de omstandigheden kent, is iedereen ervan overtuigd dat het delen van het appartement met Kate en Jim moed vergt.

Advertisement