Influencer poseert voor de kist van haar vader: de foto's die het web verontwaardigd hebben

Janine image
door Janine

01 November 2021

Influencer poseert voor de kist van haar vader: de foto's die het web verontwaardigd hebben
Advertisement

Iedereen heeft zijn eigen manier om met pijn om te gaan: er zijn mensen die lijden liever in eenzaamheid verwerken en er zijn mensen die zich opgelucht voelen als ze hun gemoedstoestand kunnen delen. In dit geval is er niets goed of fout. Deze influencer is echter het doelwit geweest van veel kritiek, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: hoewel we in het tijdperk van sociale media leven en we de neiging hebben om veel aspecten van ons leven te delen, zijn er gebeurtenissen die - uit privacy en respect - privé moeten blijven. Tact, gevoeligheid, vertrouwelijkheid: Jayne Rivera bewees met haar foto’s het tegenovergestelde.

Advertisement

Sky News/Facebook

Jayne Rivera is 20 jaar oud: ze is een model, een TikTok-er en een bekende influencer uit Florida. Het meisje stond voor een pijnlijk en delicaat moment: ze verloor haar vader, die pas 56 jaar oud was. Tijdens de wake besloot het model echter foto's te maken: het ging om foto’s voor de open kist van haar vader. Op sommige foto's glimlacht ze en op andere houdt ze haar handen gevouwen als teken van gebed. Deze foto's werden op Instagram geplaatst en het bijschrift luidde: "Een vlinder is weggevlogen. Rust zacht papa, je was mijn beste vriend”. Met de publicatie van de foto’s kwamen meteen de eerste kritieken: het was een smakeloze actie.

Advertisement

jayne_riverra/instagram

De reacties lieten niet lang op zich wachten: er zijn er die vonden dat ze zich moest schamen en er zijn er die haar uitnodigden om na te denken. Gebruikers interpreteerden haar gebaar als een gebrek aan respect voor haar vader en een spektakel van pijn. Hoewel het meisje door duizenden mensen wordt gevolgd, had ze dat moment privé moeten houden. Na de ophef op sociale media, ging Instagram over tot het verwijderen van het account, waarschijnlijk naar aanleiding van meldingen van gebruikers. Jayne voelde de behoefte om haar standpunt uit te leggen.

Not the actual photo - El solitas/Unsplash

Not the actual photo - El solitas/Unsplash

Het meisje zei:

"Ik begrijp dat de foto's negatief zijn ontvangen, maar van mijn kant waren er de beste bedoelingen. Mijn vader zou het hebben goedgekeurd. Iedereen verwerkt de pijn van het verlies van een dierbare op zijn eigen manier. Wat mij betreft, ik woonde de ceremonie bij alsof mijn vader nog steeds naast me stond en met me poseerde voor de foto zoals hij zo vaak in zijn leven heeft gedaan. Er is niets mis met de foto's die ik heb geplaatst."

Advertisement