Elon Musk doneert 6 miljard dollar om de honger in de wereld te bestrijden, maar op één voorwaarde

Janine image
door Janine

04 November 2021

Elon Musk doneert 6 miljard dollar om de honger in de wereld te bestrijden, maar op één voorwaarde
Advertisement

Het is geen mysterie dat de rijkdom op de planeet waarop we leven ongelijk verdeeld is over de mensen. De meeste zijn in feite in handen van een zeer klein percentage individuen, van degenen wat praktisch gezien door vele anderen zou worden gebruikt om een ​​rustiger bestaan ​​te leiden en vooral vrij van overlevingsproblemen.

Elon Musk maakt ongetwijfeld deel uit van deze groep mensen. Het is geen toeval dat hij wordt beschouwd als de rijkste man ter wereld, een persoon die, door zelfs maar een klein deel van zijn vermogen te besteden aan het helpen van anderen, echt een verschil zou kunnen maken. Vanuit dit concept ontstond zijn uitspraak die in zeer korte tijd zijn weerklank had en veel reacties uitlokte. In het middelpunt van de belangstelling staat een vraag en antwoord met David Beasley, hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via CNN

Advertisement
Daniel Oberhaus/Wikimedia

Daniel Oberhaus/Wikimedia

6 miljard dollar in Tesla-aandelen: dit is de ongelooflijke donatie die Musk zou kunnen geven om beslissende hulp te bieden bij het probleem van honger in de wereld. De zeer vermogende ondernemer zou dit gebaar echter niet voor niets maken. In ruil voor zijn geld zei hij namelijk duidelijke en nauwkeurige prognoses van de VN te willen lezen over hoe dat geld zou worden gebruikt.

Het vond allemaal plaats op Twitter, toen David Beasley zei dat een kleine groep bijzonder rijke mensen met slechts een fractie van hun rijkdom de honger in de wereld zou kunnen helpen oplossen. "Ze zouden onmiddellijk naar voren moeten komen - zei hij - 6 miljard dollar om 42 miljoen mensen te helpen die het niet zullen redden als we ze niet onmiddellijk helpen. Zo moeilijk is het niet”.

Advertisement
World Bank Photo Collection/Flickr

World Bank Photo Collection/Flickr

Op dit punt liet het antwoord van Elon Musk niet lang op zich wachten. De Tesla-baas vertelde: "Als het Wereldvoedselprogramma in deze Twitter-thread precies kan beschrijven hoe die $6 miljard de honger in de wereld zal oplossen, dan zal ik meteen Tesla-aandelen verkopen en een donatie doen".

Pixabay

Pixabay

"Die som geld zou het hongerprobleem in de wereld niet definitief oplossen - antwoordde Beasley - maar het zou geopolitieke instabiliteit en massale migratie helpen voorkomen en 42 miljoen mensen redden die honger lijden, allemaal problemen die ook worden verergerd door klimaatverandering, oorlogen en de pandemie".

WFP.Aviation/Wikimedia

WFP.Aviation/Wikimedia

Kortom: een duidelijke uitwisseling met een uitdaging, die tussen de VN en Musk. Hoewel de miljonair in het verleden al zijn vrijgevigheid heeft getoond, schrok hij niet terug, zelfs niet voor uitingen waarin hij zei dat hij tegen buitensporige belastingheffing op rijkdom was. Met name dit verzoek op Twitter zou het gebrek aan vertrouwen in de Verenigde Naties en het WFP bewijzen. Hoewel ze elk jaar in hun rapporten laten zien hoe ze middelen en geld gebruiken om honger te bestrijden, zijn deze internationale organisaties niet zonder kritiek.

In de tussentijd moeten we gewoon afwachten en ons afvragen of Musk in de toekomst echt zal besluiten zijn "belofte" na te komen. Een keuze die de levensomstandigheden van veel mensen zeker zou verbeteren.

Advertisement