x
Deze 89-jarige man heeft zijn doctoraat…
15 ongewone foto's laten ons zien hoe Rusland anders is dan elk ander land Het exacte moment waarop deze man zich realiseert dat hij £1 miljoen heeft gewonnen in de loterij (+ VIDEO)

Deze 89-jarige man heeft zijn doctoraat gehaald in de natuurkunde: “Ik wil mijn brein actief houden”

01 December 2021 • Door Janine
719
Advertisement

Er wordt gezegd dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken. Wie denkt dat met het ouder worden de wil om mee te doen, te leren en belangrijke doelen te bereiken afneemt, heeft het mis: ouder zijn betekent niet dat je je dromen opgeeft. Ondanks de moeilijkheden die de leeftijd met zich meebrengt, komen met goede wil en vastberadenheid de resultaten, en Manfred Steiner is hiervan het bewijs. De man is 89 jaar en heeft altijd al een droom gehad: promoveren in de natuurkunde. Nu hij 90 wordt, heeft Manfred zijn doctoraat aan de Brown University afgerond.

via: npr

In september 2021 besprak Manfred zijn onderzoeksscriptie, getiteld "Correcties op de geometrische interpretatie van bosonisatie" en nu werkt hij aan een publicatie op basis van zijn proefschrift. De Amerikaanse Universiteit deelde het doel van de “atypische” onderzoeker in een persbericht. Natuurkundige worden is altijd al de droom van Manfred geweest, van kinds af aan. De man groeide op in Oostenrijk en zijn familie adviseerde hem medicijnen te gaan studeren. In 1955 behaalde Manfred zijn doctoraat in de geneeskunde aan de Universiteit van Wenen en hij verhuisde vervolgens naar de Verenigde Staten, in Washington, om interne geneeskunde te studeren.

Dit waren zijn eerste prestaties, maar niet de enige: in 1967 promoveerde hij in de biochemie aan het Massachusetts Institute of Technology en in de daaropvolgende jaren werkte hij als hematoloog. Hij bleef echter van natuurkunde houden: in zijn vrije tijd volgde hij enkele lessen. Maar pas nadat zijn carrière was voltooid, kon Manfred zich volledig aan zijn droom wijden: op 70-jarige leeftijd schreef hij zich in als "speciale student" voor de opleiding natuurkunde aan de Brown University. Zo vervolgde hij zijn weg met zijn doctoraat, met een zeer moeilijke scriptie. Na het voltooien van zijn pad is hij nog niet van plan te stoppen: hij wil doorgaan met zijn onderzoeksactiviteiten om zijn brein actief te houden. De man heeft nooit spijt gehad van zijn carrière in de geneeskunde, maar hij stuurt een belangrijke boodschap: "als je een droom hebt, volg hem", want het is nooit te laat.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt