x
"Ik wil geen valse mensen op mijn begrafenis":…
Vader wil de geboortedatum van het kind op het certificaat wijzigen omdat Mensen met rood haar hebben vier verborgen

"Ik wil geen valse mensen op mijn begrafenis": vrouw sluit familieleden uit van gastenlijst

18 November 2021 • Door Janine
5.822
Advertisement

Wat hebben grote ceremonies en belangrijke gebeurtenissen in iemands leven met elkaar gemeen? Het delen. Geen enkel groot evenement kan gedenkwaardig zijn als je het niet deelt met je dierbaren. Kun je je de dag van je huwelijk of de geboorte van je kind voorstellen zonder de aanwezigheid van je dierbaren? Waarschijnlijk niet. Net als op feestdagen en gelukkige gebeurtenissen, vertegenwoordigen ook droevige gebeurtenissen een belangrijk moment: ook tijdens de begrafenis is het goed dat de wensen worden gerespecteerd. Een Spaanse vrouw ging viraal na haar overlijden omdat ze een lijst met gasten in haar overlijdensadvertentie plaatste die ze er niet bij wilde hebben.

via: Daily Star

De vrouw - gepresenteerd met de naam Doña Ma Paz Fuentes Fernández - plaatste een overlijdensadvertentie in de krant waarin ze specificeerde wie de enige mensen waren die werden uitgenodigd voor haar begrafenis. Het overlijdensbericht is een aankondiging die meestal door de nabestaanden wordt geschreven om met mooie woorden hulde te brengen en hem of haar te begroeten. Maar de vrouw besloot het op een heel andere manier te doen.

In het overlijdensbericht verklaarde ze expliciet: "Door mijn principes en mijn bijzondere manier van het zeggen van dingen, organiseer ik dit. Aangezien ik met mijn familie al heel lang geen contact meer heb, leg ik mijn laatste wil op zodat alleen de mensen die ik noem aanwezig mogen zijn op mijn begrafenis. Na deze inleiding, waarin ze de betekenis van de lijst verklaart en uitlegt, somde ze slechts 16 namen op, en besloot haar boodschap als volgt: "Aan de rest van de mensen die zich tijdens mijn leven nooit iets hebben kunnen schelen, wens ik dat alles doorgaat zoals het was.”

De lijst vermeldde daarom mensen die, hoewel ze geen familie van haar waren, goed voor haar waren geweest. Familieleden werden daarentegen uitgesloten omdat ze als vals werden beschouwd. De manier waarop deze vrouw besloot een laatste herinnering achter te laten, haar wensen te uiten en afstand te nemen van familieleden, ging meteen viraal en veel mensen deelden haar gedachte en gebaar. Als familieleden niet aan haar zijde zijn geweest, haar niet hebben gesteund en geen genegenheid hebben getoond, is het juist dat ze niet deelnemen aan de ceremonie en het laatste afscheid. Er was echter geen gebrek aan kritiek van mensen die vonden dat de vrouw medeleven had moeten tonen. Wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt