x
Moeder betaalt 9-jarige dochter om huishoudelijk…
Blijft de sigarettengeur in huis hangen? 5 trucs om alle sporen te verwijderen De dansepidemie: de mysterieuze plaag die mensen dwong om maandenlang te dansen zonder te stoppen

Moeder betaalt 9-jarige dochter om huishoudelijk werk te doen: "Ik leer haar sparen"

25 November 2021 • Door Janine
1.095
Advertisement

Steeds meer gezinnen hebben de neiging om hun kinderen al op jonge leeftijd bij het huishouden te betrekken. Geen enkele ouder wil zijn kind de kans ontnemen om een ​​zorgeloze jeugd te leiden, maar de motivaties zijn anders: ze willen hun kinderen de waarde van geld leren, van sparen. We willen enkele waarden uitdragen en hen duidelijk maken dat er plichten en taken zijn die vervuld moeten worden: in de toekomst zullen ze de handen uit de mouwen moeten steken en zelfstandig moeten worden. Hierover bestaan ​​echter tegenstrijdige meningen: is het juist om kinderen het huishouden te laten doen? En is het juist om hen een financiële beloning te geven voor hun werk?

via: The Mirror

Jourdain Goodwill is 31 jaar oud en moeder van twee meisjes: de jongste is iets meer dan een jaar oud, terwijl de oudste dochter - Darcey - 9 jaar oud is. De vrouw vertelde dat ze haar dochter bij het huishouden had betrokken. De vrouw geeft haar dochter £4,50 per week om haar vuile was op te ruimen en haar slaapkamer schoon te maken. De vrouw wil dat haar dochter, ondanks haar jonge leeftijd, leert zelfstandig te zijn: ze maakt zich klaar om naar school te gaan, poetst haar tanden en leest boeken. Elk gebaar wordt echter beloond.

Volgens de jonge moeder is het een manier om haar dochter de waarde van geld en sparen te leren. Darcey is namelijk van plan om het geld dat ze verdiende te gebruiken om een ​​smart-tv te kopen. Tot nu toe heeft ze bijna £200 verdiend met haar wekelijkse klusjes. Het geld wordt op een rekening gestort, GoHenry genaamd, die speciaal voor dit doel is ontworpen: GoHenry is een betaalpas die is bedacht om kinderen de waarde van sparen te leren. Ouders kunnen de applicatie controleren en wekelijkse betalingen en doelen instellen. Kortom, Darcey krijgt geen "ongemotiveerd" zakgeld. Elke pond wordt verdiend door huishoudelijk werk te doen. De moeder beweert dat dit mechanisme nuttig is om haar dochter de waarde van onafhankelijkheid te leren en is trots op het werk dat haar dochter doet en de financiële doelen die ze heeft weten te bereiken.

Wat vind jij? Kan dit mechanisme van doel-/beloning nuttig zijn om enkele waarden aan kinderen over te dragen of is het nog te vroeg om ze aan te moedigen om huishoudelijk werk te doen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt