Zijn vriendin ligt in het ziekenhuis voor de bevalling: hij neemt videogames mee om de tijd te doden

Janine image
door Janine

07 December 2021

Zijn vriendin ligt in het ziekenhuis voor de bevalling: hij neemt videogames mee om de tijd te doden
Advertisement

Het moment van de bevalling is voor veel stellen een moment vol emoties, vaak tegenstrijdig: ze voelen euforie, vreugde, angst, ontoereikendheid, onzekerheid en vele andere emoties. De komst van de aanstaande moeder in het ziekenhuis markeert het begin van lange uren wachten, waarin al deze emoties zijn geconcentreerd: het langverwachte moment is nabij. Wat doet de toekomstige vader, of wat moet hij doen in zulke situaties? Het is te hopen dat de vader aan de zijde van de toekomstige moeder staat en haar steunt op een moeilijk moment. Dit is echter niet de regel en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar het bewijs van: soms, juist vanwege de lange uren wachten, voel je de behoefte om de tijd te doden, om niet overweldigd te worden door bezorgdheid.

via amberscxtt/TikTok

Advertisement
amberscxtt/TikTok

amberscxtt/TikTok

Een vrouw genaamd Amber deelde op TikTok haar verhaal: ze lag in het ziekenhuis voor de bevalling en ze had 21 uur weeën voordat ze haar zoon in haar armen had. Deze uren zijn niet voor alle toekomstige moeders hetzelfde: er zijn er die het geluk hebben om binnen een paar uur te bevallen en er zijn er die het daarentegen langer moeten volhouden.

Amber koos er echter voor om - ironisch genoeg - het gedrag van haar partner, de toekomstige vader van het kind, te filmen: hij nam zijn videogame console mee, zette die in de kamer van de vrouw en begon te spelen om de tijd te doden. In de video zien we de man met een deken over zijn schouders, een koptelefoon over zijn oren en een joystick in zijn handen. De video is in zeer korte tijd meer dan 2 miljoen keer bekeken en gebruikers hebben niet geaarzeld om commentaar te geven op de hele situatie. Het werd niet gewaardeerd dat de man, in plaats van zijn partner te ondersteunen bij de bevalling, de behoefte voelde om de lange uren te doden met videogames. Amber verdedigde haar partner echter tegen de verschillende aanvallen die ze in de commentaren ontving en beweerde in andere video's dat ze haar partner toestemming had gegeven om de console mee te nemen. In feite had ze niet verwacht - en dat eiste ze ook niet - dat haar partner 21 uur zou besteden aan het vasthouden van haar hand en haar ondersteunen. De vrouw stelde, in de volgende video's, de gebruikers gerust: haar partner is zorgzaam voor haar en haar zoon, en een paar uur besteden aan het spelen van videogames is geen probleem. En jij? Zou je je partner ondanks het delicate moment de kans geven om op de console te spelen?

Advertisement