Oudere man opent zwembad in zijn tuin voor de kinderen uit zijn buurt: “dan ben ik niet meer alleen”

Janine image
door Janine

24 Februari 2022

Oudere man opent zwembad in zijn tuin voor de kinderen uit zijn buurt: “dan ben ik niet meer alleen”
Advertisement

Toen Keith Davison na 66 jaar huwelijk alleen achterbleef, kon hij de stilte van zijn huis niet verdragen. "Je kunt je gewoon niet voorstellen hoe die omgeving is veranderd", zei de oude man. Hoe ga je om met zoveel verdriet en probeer je zo'n moeilijke situatie te overwinnen? Deze 94-jarige gepensioneerde rechter besloot een zwembad te installeren in zijn achtertuin in Morris, in Minnesota, zodat alle kinderen in zijn buurt zich er kunnen vermaken.

Nu heeft hij zoveel bezoekers dat zijn huis nooit meer stil zal zijn! Laten we wat meer te weten komen over zijn verhaal en wat hij deed.

via KARE 11

Advertisement

Het viel niet mee om de stilte te doorstaan ​​in een huis dat 66 jaar lang werd bewoond door zijn vrouw en zijn drie kinderen, inmiddels volwassen. Voormalig rechter Keith Davison had geen kleinkinderen en niemand om hem gezelschap te houden.

"In deze tijden is het denk ik normaal om overvallen te worden door verdriet - zei de rechter - ik heb veel gehuild sinds ze niet meer bij me was. Ik kon me echter ook niet door dit alles laten meeslepen. Ik moest iets doen. Toen kwam ik op dit idee: een zwembad voor kinderen en jongeren in de buurt".

En zo werd het idee al snel werkelijkheid. Het zwembad, dat 4,9 meter bij 9,8 meter meet, werd binnen een paar maanden geïnstalleerd, om in juli door de vriendelijke oude man aan alle kinderen van de buurt te worden onthuld. Ondanks dat hij drie volwassen kinderen heeft, heeft Davison geen kleinkinderen. Toch zei een buurman hem terecht: "Je hebt onze hele buurt met kinderen geadopteerd. Dit zijn je kleinkinderen."

Advertisement
KARE 11/Youtube Screenshot

KARE 11/Youtube Screenshot

"Geluk kunnen geven - zei de grootvader van de buurt - is voor mij de beste manier om het zelf ook te vinden! Is het niet geweldig om te zien hoe kinderen plezier hebben? Hier is zoveel plaats dat veel gezinnen die geen uitstapje kunnen maken buiten de stad, hier kunnen komen picknicken op ons grasveld."

En Keith gaf toe dat hij dol is op die momenten van delen en gemeenschappelijk luieren! "Natuurlijk - zei hij - kan iemand argwanend staan ​​tegenover het idee van een oude man die een zwembad voor kinderen bouwt. Maar gelukkig zijn mijn vrouw en ik bekend in de buurt en heeft iedereen begrepen dat het een gebaar van pure sympathie is".

Advertisement