Hij tilt de oogleden van zijn ex-vriendin op terwijl ze slaapt, ontgrendelt haar telefoon en steelt $24.000 van haar - Curioctopus.nl
x
Hij tilt de oogleden van zijn ex-vriendin…
Hij gaf £20.000 uit om een ​​geheime ondergrondse pub in zijn tuin te bouwen Uitgeputte moeder schrijft brief aan haar man waarin ze om hulp vraagt ​​met de kinderen: “Ik wil gewoon wat slapen”

Hij tilt de oogleden van zijn ex-vriendin op terwijl ze slaapt, ontgrendelt haar telefoon en steelt $24.000 van haar

22 December 2021 • Door Janine
1.275
Advertisement

Technologie kan ons veel vreugde schenken en veel van onze dagelijkse activiteiten vereenvoudigen, maar tegelijkertijd kan het ook voor grote problemen zorgen. We kunnen niet anders denken als we het verhaal lezen dat we je gaan vertellen en dat een stel Chinese exen als hoofdpersonen heeft.

Het ontgrendelen van de telefoon via de iris van het oog en de vingerafdruk zijn functies die voor velen comfortabel en veilig zijn, maar die voor een 28-jarige man hulpmiddelen zijn geworden om een ​​echte criminele handeling naar zijn ex uit te voeren. Na alles tot in detail te hebben gepland, ondernam de man actie en slaagde erin meer dan $24.000 van haar te stelen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via: News 18

Volgens de berichtgeving zou de 28-jarige in kwestie, geïdentificeerd als Huang, in december 2020 hebben aangeboden om zijn ex-vriendin, die op dat moment ziek thuis was, een paar uur bij te staan. Nadat hij naar haar appartement was gegaan, bereidde hij haar een maaltijd en gaf haar vervolgens zonder haar medeweten een slaappil waardoor ze in een zware slaap zou vallen.

Het was op dat moment dat de man, gebruikmakend van het feit dat ze diep in slaap was, de telefoon van het meisje pakte en het liet ontgrendelen met zijn vingerafdruk. Eenmaal in de smartphone opende hij de app Alipay, een Chinees online betalingsplatform met behulp van de oogherkenning van zijn ex.

Na het wijzigen van het wachtwoord van haar account, haalde de man een bedrag van $24.150 in yuan uit de digitale portemonnee van het meisje en gebruikte het om zijn gokschulden af ​​te betalen. Een paar uur later merkte zijn ex-vriendin dat er verschillende transacties op haar rekening stonden waarvan ze helemaal niets wist. Bij aangifte bij de politie was de man niet meer traceerbaar: de dag na zijn criminele operatie was hij al naar een andere stad gevlucht.

Het duurde enkele maanden voordat hij werd opgespoord en gearresteerd door de politie. Toen Huang voor het gerecht werd gebracht, werd hij door de rechtbank schuldig bevonden aan diefstal en veroordeelde hem tot drie en een half jaar gevangenisstraf, evenals ongeveer $3.100 schadevergoeding. Een nare gebeurtenis, dat ons ook doet nadenken over hoe veilig bepaalde functies zijn die we allemaal elke dag gebruiken, misschien in de veronderstelling dat we beschermd zijn.

Wat vind jij?

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt