“Mijn schoonmoeder blijft ons bezoeken zonder uitgenodigd te worden”: de uitbarsting van een uitgeputte vrouw - Curioctopus.nl
x
“Mijn schoonmoeder blijft ons bezoeken…
Dit zijn de 3 slechte gewoonten waardoor we ons ouder voelen dan we in werkelijkheid zijn Een imker publiceert de afbeelding van een bijenkorf: kun jij de bijenkoningin vinden?

“Mijn schoonmoeder blijft ons bezoeken zonder uitgenodigd te worden”: de uitbarsting van een uitgeputte vrouw

11 Januari 2022 • Door Janine
2.563
Advertisement

Het huis vertegenwoordigt een besloten, intieme ruimte waar men zich veilig en beschermd voelt. Wat gebeurt er als iemand deze ruimte herhaaldelijk en zonder waarschuwing blijft binnenvallen? Ieder van ons zou waarschijnlijk anders reageren: er zijn mensen die zouden proberen hun standpunt te verduidelijken en die aan de andere kant hun toevlucht zouden nemen tot drastische oplossingen. Een vrouw vertelde Reddit over haar ongemak en hoopt dat gebruikers van het platform haar wat nuttig advies kunnen geven.

via: reddit

De vrouw heeft een paar weken geleden een kind gekregen en sinds de geboorte van de baby heeft de schoonmoeder de gewoonte om hun huis te bezoeken zonder hen eerst op de hoogte te stellen. Deze situatie veroorzaakt echter veel angst bij de vrouw, vooral wanneer haar man voor zijn werk van huis is en ze gedwongen is om het alleen "af te handelen": de schoonmoeder geeft in feite ongevraagd advies en ongepaste opmerkingen over de groei van het kind en over het schoonmaken van het huis.

Ze vertelt: "Ik vind haar constante stroom van nauwelijks verhulde adviezen en kritiek (bijvoorbeeld: aandachtig naar de vloer starend terwijl ze zegt: ‘Misschien heb je geen stofzuiger. Ik zal er een meenemen de volgende keer dat ik kom’) onmogelijk om mee om te gaan. Mijn man en ik hebben haar allebei gevraagd om te bellen voordat ze ons komt bezoeken, maar zij werpt tegen dat de familie niet hoeft te bellen.”

De vrouw besloot daarom haar toevlucht te nemen tot een extreme oplossing: ze besloot haar te negeren en te doen alsof ze niet in huis was. “Vorige week had ik een moeilijke dag en ik was moe omdat de baby 's nachts vaker wakker was dan normaal. Ik keek uit het slaapkamerraam en zag mijn schoonmoeder door het hek lopen en ik kon wel huilen. Ik ben er niet trots op, maar ik zat op de slaapkamervloer en negeerde de bel tot ze wegging. Ik voelde me daarna heel slecht”.

Uiteindelijk gaf de vrouw echter aan haar man toe dat ze niet open had gedaan voor zijn moeder omdat ze deze bezoeken erg zwaar en ongepast vindt: de man was er niet blij mee en - ondanks dat hij de moeilijke situatie begrijpt - beoordeelde hij het gedrag van zijn vrouw als extreem en "verschrikkelijk".

Tags: AbsurdFamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt