Ze geeft haar schoonmoeder een valse huissleutel: “ze is nieuwsgierig, ik kan haar niet vertrouwen”

Janine image
door Janine

05 Januari 2022

Ze geeft haar schoonmoeder een valse huissleutel: “ze is nieuwsgierig, ik kan haar niet vertrouwen”
Advertisement

Veel mensen weten het goed: het is niet altijd gemakkelijk om met alle familieleden om te gaan. Relaties worden vaak gecompliceerd wanneer een slecht humeur, een opdringerige houding of simpelweg onverenigbaarheden in het karakter een rol gaan spelen. Die tussen schoonmoeder en schoondochter zijn misschien wel de moeilijkste banden.

Natuurlijk: dit geldt niet altijd voor elk gezin, maar er zijn verhalen en episodes, zoals degene die we je gaan vertellen, die dit bevestigen. Wat is er in dit geval gebeurd? Iets wat de schoonmoeder in kwestie zeker niet beviel, die door de schoondochter beslist te opdringerig werd geacht en daarom volgens haar geen “nood"-kopie van de huissleutels verdiende. Tot het punt dat, na een leugen, de hele waarheid naar buiten kwam, waardoor een “zaak” ontstond die de schoondochter in kwestie op internet deelde. Dit is wat er is gebeurd.

via Checkinout2022/reddit

Advertisement
Stocksnap - Not the actual photo

Stocksnap - Not the actual photo

De hoofdpersoon van de gecompliceerde familie-episode is een 34-jarige vrouw die ongeveer een jaar getrouwd is met een man en geen uitstekende relatie heeft met haar schoonmoeder. Nadat ze een nieuw huis hadden gekocht, drong de moeder van de man er nogal op aan dat ze een kopie van de huissleutels moest krijgen die ze alleen in noodgevallen zou gebruiken. Iets waar de schoondochter het niet mee eens was, gezien wat er in het verleden was gebeurd, en dat bracht haar ertoe een plan uit te voeren dat al snel aan het licht kwam.

"Mijn schoonmoeder is een echte bemoeial - begint de schoondochter in een post op Reddit waar ze het verhaal vertelde - ze had de sleutels van ons oude huis, en kwam twee keer binnen zonder dat wij dat wisten”.

"Mijn man vond het geen groot probleem - vervolgde ze - maar ik kon haar niet vertrouwen. Dus gaf ik haar een valse sleutel en vertelde haar dat het die van het nieuwe huis was".

Een paar dagen later kwam het bedrog aan het licht. Tijdens een etentje met vrienden en familie besloot de schoonmoeder haar schoondochter te ontmaskeren over wat er was gebeurd. Woedend, was ze de hoofdpersoon van een echte scène, waarin ze haar ervan beschuldigde haar een sleutel te hebben gegeven waar ze in werkelijkheid de deur van hun huis niet mee kon openen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik vroeg haar hoe ze erachter was gekomen - vervolgde de 34-jarige - en ze antwoordde dat ze een paar dagen eerder was gekomen terwijl we weg waren. Op dat moment herinnerde ik haar eraan dat ze had beloofd de sleutel alleen te gebruiken in geval van nood". De discussie ging nog even door, aldus de schoondochter, die ook door haar man fel werd bekritiseerd voor het feit dat ze haar in de maling had genomen.

Het was toen dat de vrouw besloot om webgebruikers om een ​​mening te vragen, door haar bericht op Reddit te schrijven. Na het lezen van wat er was gebeurd, spraken de meeste mensen zich duidelijk uit: de schoondochter had er goed aan gedaan om op die manier te handelen, gezien de achtergrond en de houding van haar schoonmoeder. "Je hebt er goed aan gedaan om het probleem aan te pakken voordat het te laat was", was een van de opmerkingen; "Waarom is je man boos op je? Hij zou zijn moeder de schuld moeten geven", schreef iemand anders.

Wat denk jij? Hoe moet men zich in dergelijke gevallen gedragen?

Advertisement