Ober vindt vieze luiers op tafel in restaurant: "Alsjeblieft, als je jonge kinderen hebt, niet doen"

Janine image
door Janine

21 Januari 2022

Ober vindt vieze luiers op tafel in restaurant: "Alsjeblieft, als je jonge kinderen hebt, niet doen"
Advertisement

Hoe gedraag je je in een restaurant? Het lijkt een banale en overbodige vraag, maar toch weten sommige mensen niet hoe ze zich moeten gedragen, of interesseert het ze gewoon niet om anderen te respecteren. Een medewerker van een restaurant kon niet geloven wat een klant op tafel had laten liggen: we hebben het niet over doekjes, eten of vergeten spullen. Een gezin liet vuile luiers op de tafel van zijn restaurant liggen. Is het onzorgvuldigheid, onbeschoftheid of gebrek aan respect?

via Soy Camarero/Twitter

Advertisement

Niemand vergeet vuile luiers op tafel: na het verschonen van de baby worden de luiers - meestal - in de vuilnisbak van het toilet gegooid. Waarom zou iemand ze in het zicht op tafel laten liggen? Waarom zou je medewerkers en andere klanten zoveel ergernis bezorgen? We weten niet hoe we deze vragen moeten beantwoorden. Een medewerker van een restaurant plaatste een Twitter-bericht om zijn ervaring te delen met een bijzonder onbeschofte klant. De post gaat vergezeld van een afbeelding, waarop opgerolde op een tafel achtergelaten luiers te zien zijn.

In de post schrijft de Twitter-gebruiker: "Alsjeblieft, als je kleine kinderen hebt, doe dit dan niet."

Geen verwijten, beschuldigingen of bedreigingen: Alleen een eenvoudig verzoek: zich niet op een onbeleefde en respectloze manier te gedragen. Gebruikers twijfelen niet en kozen de kant van degenen die in het restaurant werken. Luiers op tafel laten liggen is een gedrag dat niet getolereerd kan worden, en niet alleen voor het gebaar zelf: het is ook een kwestie van hygiëne. Iemand vroeg: wat zouden ze doen als iemand dit op tafel had laten liggen voordat zij aankwamen? Voordat je actie onderneemt, moet je aan een ander denken, jezelf in de schoenen van een ander plaatsen en bedenken of dat gebaar schade of ergernis kan veroorzaken.

Werken in contact met het publiek, hoewel het vaak veel voldoening geeft, kan vermoeiend zijn. De twitter-gebruiker vroeg vervolgens andere mensen die in de restaurantbranche werken om hun ervaringen te vertellen, om klanten te sensibiliseren over wat niet hoort: niet alleen de ruimtes van anderen moeten worden gerespecteerd, maar ook de rollen die mensen binnen deze contexten vervullen.

Advertisement