Hij komt erachter hoeveel zijn huurder verdient en verhoogt de huur met $500: jaren later neemt hij wraak

Janine image
door Janine

22 Januari 2022

Hij komt erachter hoeveel zijn huurder verdient en verhoogt de huur met $500: jaren later neemt hij wraak
Advertisement

Veel mensen weten het goed: de relatie tussen huiseigenaren en huurders is niet altijd eenvoudig. Alles kan goed gaan, dat is waar, maar er zijn ook veel situaties waarin het echt slecht kan gaan. Werkzaamheden om te doen, te late betalingen, misverstanden of verzoeken van allerlei aard: het is niet ongewoon dat het gehuurde huis valkuilen verbergt, ook vrij grote.

Het verhaal dat we je gaan vertellen is hier een voorbeeld van. De Reddit-gebruiker, bekend als RockyMoose, besloot openbaar te maken wat hem was overkomen en wees op de hebzucht van zijn huisbaas. Toen deze namelijk op de hoogte was van het inkomen van de huurder vond hij het gepast - om het zo te zeggen - de huur met maar liefst 500 dollar te verhogen. Een gebaar dat hem enkele jaren later echter duur kwam te staan. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via RockyMoose/reddit

Advertisement
Pixahive - Not the actual photo

Pixahive - Not the actual photo

"Aan het eind van de jaren negentig waren mijn vrouw en ik net getrouwd en was ik aangenomen door een bedrijf als softwareontwikkelaar”, aldus de gebruiker. “We hadden een appartement gehuurd voor 950 dollar per maand, de eigenaar was een zekere Hank, een aardige makelaar maar een tikkeltje oppervlakkig, en zonder gevoel voor humor."

Tot nu toe niets vreemds, zul je denken. Maar enige tijd later veranderde het een en ander. "Toen Hank uit de verschillende ingediende documenten ontdekte dat mijn salaris, ondanks dat ik jong was, behoorlijk hoog was, kon hij zijn ogen niet geloven. Hij bleef me vragen hoe het kon dat ik zoveel geld verdiende - vervolgde de gebruiker op Reddit - en ik legde uit dat we aan het sparen waren om een ​​huis te kopen, en dat we maar een jaar in zijn huis zouden blijven".

"Toen ik het huis had gevonden om te kopen - zo is in de post te lezen - twee maanden voordat we verhuisden, vroeg ik Hank of we het huurcontract konden verlengen voor de tijd die nodig was voor de verhuizing en het laatste papierwerk. Als reactie daarop heeft hij me een verlenging gemaild om te tekenen met een huurverhoging van $500!”

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Nadat de jonge huurder om uitleg had gevraagd, was er geen manier om de eigenaar op zijn stappen terug te laten keren. "Je hoeft deze verhoging niet leuk te vinden, je moet er gewoon voor betalen", waren de woorden van Hank, ondanks dat de Reddit-gebruiker hem had verteld dat de nieuwe huur veel hoger was dan die van de hypotheek die was afgesloten om het nieuwe huis te kopen. Toen hij vertrok, verhuurde de verhuurder het appartement voor veel minder dan het gevraagde bedrag.

Een paar jaar later kwam er echter een kans voor wraak voor de huurder. De jonge man hoorde namelijk dat een collega van hem op het punt stond zijn huis te koop te zetten, waarbij hij zich tot Hank wendde als makelaar. Een toeval dat hij zich niet liet ontglippen door de man alles te vertellen wat er was gebeurd en wie die man werkelijk was.

De collega besloot er gehoor aan te geven, en dus wendde hij zich tot een andere makelaar, waardoor Hank in feite een deal van ongeveer $20.000 verloor, rekening houdend met zijn verschillende commissies. Kortom: een wraak die voor RockyMoose na enige tijd kwam, maar die volgens hem adequaat en voldoening gevend was.

Wat vind jij? Heeft hij er goed aan gedaan dit te doen of had hij wat in het verleden was gebeurd, moeten vergeten?

Advertisement