Amerikaanse schoolmeisjes koken spaghetti in een pan zonder water: de keuken staat in brand - Curioctopus.nl
x
Amerikaanse schoolmeisjes koken spaghetti…
Haar vriendin nodigt haar vriend niet uit voor de bruiloft: ze weigert erbij te zijn en krijgt kritiek 19 keer waarin vliegreizen echte nachtmerries zijn geworden voor passagiers

Amerikaanse schoolmeisjes koken spaghetti in een pan zonder water: de keuken staat in brand

16 Februari 2022 • Door Janine
1.007
Advertisement

Pasta is een van de symbolische voedingsmiddelen uit de Italiaanse keuken en wordt over de hele wereld gewaardeerd. Als het waar is dat elk land zijn culinaire bijzonderheden heeft, is het ook waar dat er in de keuken recepten zijn die van generatie op generatie worden doorgegeven en overal beroemd worden. Ook in andere landen is pasta een primair voedingsmiddel geworden, ondanks het feit dat de specerijen en kookmethodes onderhevig zijn geweest aan veranderingen en aanpassingen. Twee Amerikaanse studentes in Italië wilden graag een bord spaghetti maken, maar er ging iets mis.

via: La Nazione

Pasta: te koop in supermarkten in vele formaten. Het bekendste formaat is spaghetti. De hoofdrolspeelsters van dit verhaal zijn drie Amerikaanse studentes, die zich in Florence bevonden voor een culturele uitwisseling. De meisjes probeerden spaghetti te koken. Na een bezoek aan de prachtige Italiaanse stad wilden ze zich ook culinair onderdompelen in de cultuur van deze stad: dus kochten ze een pakje spaghetti in een supermarkt. Klaar om te koken, zetten de meisjes de pan om de spaghetti in te koken op het vuur, maar ze vergaten een fundamenteel detail: de pan had gevuld moeten worden met water.

Er zijn mensen die de spaghetti zelfs in koud water gooien en het dan aan de kook brengen. Maar de juiste procedure is bij (bijna) iedereen bekend: de pan moet gevuld worden met water, en op het vuur worden gezet. Zodra het water kookt, wordt de pasta erin gegooid en wordt het zout toegevoegd. De studentes hadden zich echter kennelijk niet geïnformeerd naar de procedure gevraagd en deden de spaghetti direct in de pan op het vuur. Binnen de kortste keren brak er brand uit in de keuken. De drie meisjes belden meteen de brandweer en de politie en bleven gelukkig ongedeerd: alleen wat meubels waren beschadigd. De studentes verklaarden later: "We hebben de pasta zonder water op het vuur gezet, we dachten dat het op deze manier gekookt moest worden. We wisten niet dat we water in de pan moesten doen." Een voor Italianen onvergeeflijke fout, maar wel een die de autoriteiten juist vanwege de afkomst van de meisjes accepteerden. Gelukkig was er niets ernstigs gebeurd en leerden de meisjes twee belangrijke lessen: wees altijd voorzichtig in de keuken en vul de pan met water.

Tags: AbsurdKokenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt