Hij ontdekt dat het bedrijf dat hem heeft ontslagen zijn werk na jaren nog gebruikt en verwijdert alles

Janine image
door Janine

13 Februari 2022

Hij ontdekt dat het bedrijf dat hem heeft ontslagen zijn werk na jaren nog gebruikt en verwijdert alles
Advertisement

Hoewel het waar is dat werk je leven ten goede kan veranderen, is het evenzeer waar dat het je leven ten kwade kan veranderen. Veel mensen hebben niet het geluk een harmonieuze omgeving te vinden, waar werkgevers en collega's samenwerken, hen respecteren en geen protagonisten worden van een negatieve houding. En als het tijd is om iets meer te vragen of te vertrekken, zie je vaak de echte gezichten van mensen, net als de werknemer die zijn verhaal op Reddit vertelde en de aandacht trok van vele gebruikers.

Een behandeling die zeker niet vriendelijk en correct was, die het bedrijf waar hij werkte voor hem had gereserveerd. Wat had hij gedaan? Hij had de moed om salarisverhoging te vragen: vanaf dat moment verslechterde de situatie, totdat de werknemer eruit werd gegooid. Enige tijd na het ontslag deed hij een ontdekking die allesbehalve aangenaam was.

via This_manner_256/reddit

Advertisement
Unsplash - Not the actual photo

Unsplash - Not the actual photo

"Ik werkte als videomedewerker - zei de Reddit-gebruiker die bekend staat als This_manner_256 - en ik produceerde sociale inhoud voor een 7-cijferig bedrijf. Desondanks kreeg ik iets meer dan het minimumloon betaald, hoewel ik tot 50 video's op een dag leverde”.

Een nauwelijks houdbare hoeveelheid werk, die de ex-werknemer een periode van ongeveer 6 maanden heeft volgehouden, waarin hij besloot zijn best te doen om binnen het bedrijf wat te verdienen en een positie op te bouwen. Jammer echter dat de werkgevers zijn werk niet erkenden.

"Na ongeveer zes maanden vertelde ik het topmanagement dat mijn video's een positief verschil maakten voor de verkoop - vervolgde hij - ik liet ze grafieken zien en vroeg om een ​​loonsverhoging. Een paar uur later werd ik ontslagen, met het excuus dat mijn prestaties slecht waren”.

Op zijn zachtst gezegd een kritieke en oneerlijke situatie, waardoor de auteur van de post zo boos was. Het ergste moest echter nog komen. "Vandaag, een paar jaar later, ontdekte ik dat dat bedrijf nog steeds wat inhoud gebruikt die ik had gemaakt, uit een Google Drive-map. Er waren minstens 18 mensen die die bestanden elke dag gebruikten voor hun bedrijf, en dus om geld te verdienen”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Op dat moment kon de oud-medewerker de verleiding niet weerstaan, en vertelde wat zijn reactie was. "Ik heb de bestanden voor mezelf gekopieerd en ze uit de cloud verwijderd - zei hij - morgen zullen ze wakker worden zonder videobronnen te vinden, inclusief alles waar ze aan werkten."

Zijn verhaal trok veel lezers en commentaren, allemaal in solidariteit met wat er gebeurde. Onder hen was er geen gebrek aan degenen die over soortgelijke ervaringen op de werkplek vertelden, en degenen die aandrongen op de noodzaak om zo snel mogelijk afstand te doen van negatieve en schadelijke situaties, zoals die waarin de auteur van de post zich bevond. Makkelijk is het natuurlijk niet, maar in dit soort gevallen moet je allereerst aan je eigen welzijn denken.

Wat vind je van dit verhaal? Heeft hij er goed aan gedaan om wraak te nemen?

Advertisement