Hij gaat 4 dagen op vakantie naar Turkije en ontvangt bij terugkomst een telefoonrekening van £192.000

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

Hij gaat 4 dagen op vakantie naar Turkije en ontvangt bij terugkomst een telefoonrekening van £192.000
Advertisement

Wat betekent het om op vakantie te gaan naar een onbekend land? Het betekent nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen, je horizon verbreden en op een andere manier naar de werkelijkheid kunnen kijken. Er wordt gezegd dat we bij terugkomst van een reis niet meer dezelfde mensen zijn als vroeger. De bagage die we meebrengen is in de tussentijd verrijkt. Maar het avontuur van John Nisill was niet helemaal positief en bij zijn terugkeer kreeg hij te maken met een trieste realiteit en met een op zijn zachtst gezegd hoge rekening.

via The Sun

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De man, uit Skelmersdale in Lancashire, vertelde dat hij vier dagen op familiebezoek was in Turkije. Bij zijn terugkeer kreeg hij te horen dat hij 43 GB aan data had gebruikt en dat dit hem bijna £200.000 had gekost: om precies te zijn 192.000. De man die met deze communicatie werd geconfronteerd, was verbijsterd: hij beweert dat hij slechts 16 minuten aan de telefoon heeft doorgebracht en er heel weinig gebruik van heeft gemaakt. “Mijn werkgever beld me en zei dat ik de telefoon uit moest zetten. De rekening lijkt me wat hoog”. Ik zei 'Wat is er aan de hand?’ Hij zei: het kost je £100.000. De volgende dag belde hij weer en zei: "Zet hem uit, want nu kost het £192.000. Ik keek naar de rekening en het steeg met £80 ongeveer elke 30 seconden. Dat is toch niet normaal."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

John probeerde erachter te komen wat het probleem was: zijn telefooncontract bevat slechts 250 MB aan data, dus het heeft de toegestane drempel ver overschreden. Hij kreeg echter geen waarschuwing toen hij de contractlimiet overschreed. De werkgever van John is ervan overtuigd dat dit gewoon een vergissing is en hoopt dat - zodra het verhaal openbaar is gemaakt - de telefoonmaatschappij de enorme en onterechte rekening zal annuleren. Het telefoonbedrijf rechtvaardigde de factuur:

"We hebben hem meerdere keren gewaarschuwd dat hij zijn databeschikbaarheid had overschreden, dat de standaard roamingtarieven van kracht waren en dat hij er veel gebruik van maakte. Uit onze gegevens blijkt dat de klant ervoor heeft gekozen om geen datalimiet op te nemen als onderdeel van zijn abonnement. We raden klanten altijd aan te kiezen voor een roaminglimiet, zoals de overgrote meerderheid van onze zakelijke klanten doet. We moedigen klanten ook aan om alle meldingen die we hen sturen over hun gegevensbeschikbaarheid in acht te nemen."

Advertisement