"Ik verdien bijna € 12.000 per dag, studeren heeft geen zin": de onthullingen van een 17-jarige tiktoker

Janine image
door Janine

20 Februari 2022

"Ik verdien bijna € 12.000 per dag, studeren heeft geen zin": de onthullingen van een 17-jarige tiktoker
Advertisement

Kan een eenvoudig tijdverdrijf dat uit verveling is begonnen, een inkomen worden dat een uitstekende baan waard is? Wacht om "nee" te antwoorden, want zelfs als het ongelooflijk lijkt, zijn er veel mensen over de hele wereld die de huidige communicatiemiddelen gebruiken om precies dat te bereiken. Niet alleen YouTube, Facebook en Instagram, maar ook en vooral TikTok: het Chinese sociale platform groeit voortdurend, ook en vooral als een manier voor veel gebruikers om geld te verdienen.

Het verhaal dat we je gaan vertellen is daar het bewijs van. De hoofdpersoon is een 17-jarig meisje dat uit pure verveling video's op TikTok begon te publiceren met de lip-sync-techniek. Filmpjes die al snel viraal gingen, waarvoor de jonge Britse toegaf dat ze maandelijkse inkomsten verdiende die veel mensen in traditionele banen nooit in hun hele carrière zullen zien.

via Daily Mail

Advertisement
aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Haar naam is Alicia Breuer, ze is 17 jaar en heeft toegegeven tot €12.000 per dag te verdienen. Hoe is het mogelijk? Dankzij de performances die op TikTok te zien zijn. Waar gaat het over? Over video's waarin het meisje, een scholiere van het lyceum, de lipsynchronisatie in de praktijk brengt.

Als je denkt aan een complexe techniek, waarvoor zang- of acteervaardigheden vereist zijn, heb je het mis. In feite zijn dit heel simpele close-up shots waarbij de mond een paar seconden beweegt na de woorden van een liedje op de achtergrond. Net zoals ieder van ons vroeg of laat zijn favoriete melodieën neuriede. Alice begon met de liedjes van Katy Perry en sindsdien heeft TikTok besloten haar vrijwel overal te laten zien.

Advertisement
aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Zo is het meisje van een volslagen onbekende een echte beroemdheid geworden, alomtegenwoordig in de profielen en suggesties van veel mensen. Reden waarom, voor haar, de substantiële inkomsten waarover ze sprak, zijn gearriveerd. Met meer dan 930.000 volgers gaf Alicia toe dat ze meer geld mee naar huis neemt dan haar ouders. "Er zijn dagen dat ik 12.000 euro verdien - vertelde ze - ik concentreer me liever op mijn video's, naar de universiteit gaan heeft geen zin".

aliciabreuer0/TikTok

aliciabreuer0/TikTok

Een redenering die velen misschien niet aanspreekt, maar die in zekere zin begrijpelijk is. Het is tenslotte genoeg om uit te rekenen om te begrijpen dat dit meisje, slechts 17 jaar oud, is aangekomen waar zovelen arriveren na jaren en jaren van werken. En haar video's waarin ze haar lippen op de muziek beweegt, waren zo succesvol dat Alicia werd benaderd door een bureau dat samenwerkingen met grote cosmetica- en kledingbedrijven voor haar heeft gepland.

Wonderen van sociale media en de algoritmen die ze besturen, dus. Wat vind je van het verhaal en de onthullingen van dit meisje?

Advertisement