Twee jongens verwisseld bij de geboorte en aan de verkeerde moeders gegeven: het ongelooflijke verhaal

Janine image
door Janine

23 Februari 2022

Twee jongens verwisseld bij de geboorte en aan de verkeerde moeders gegeven: het ongelooflijke verhaal
Advertisement

Er zijn verhalen die perfect lijken voor een filmscript en die alle benodigde ingrediënten bevatten om er een ​​bestseller van te maken: verweven plots vol emoties die een zekere empathie opwekken, in staat kijkers en lezers in spanning te houden, nieuwsgierig om te weten wat er is gebeurd, wanneer, waar, waarom en hoe het zal eindigen.

Een mengeling van ongeloof en interesse in die gebeurtenissen waarvan je denkt dat ze alleen tot de fictie behoren, maar dat is niet het geval: er zijn echte verhalen die zelfs de verbeelding overtreffen.

Het is het geval van twee jongens wier lot direct na hun geboorte overhoop werd gehaald.

via The Sun

Advertisement
Joao Gonçalves/Flickr-Not the actual photo

Joao Gonçalves/Flickr-Not the actual photo

Robin en Gavin werden in februari 1989 geboren in het Nigel Hospital in Johannesburg, in Zuid-Afrika. Die dag gebeurde er echter iets: de verpleegster bracht de twee baby's per ongeluk bij de verkeerde moeders.

Dat klopt: de vrouw vergiste zich met de baby's, die vanaf dat moment van hun echte moeder werden gescheiden.

Robin begon zijn leven met de alleenstaande Sandy Dawkins, een vrouw in financiële nood die in de buitenwijken woonde en nauwelijks voor zichzelf kon zorgen, terwijl Gavin opgroeide in Pietermaritzburg met Megs Clinton Parker, een rijke vrouw die het hem aan niets liet ontbreken.

De twee moeders waren duidelijk niet op de hoogte van wat er was gebeurd: ze waren ervan overtuigd dat ze met hun kinderen naar huis waren teruggekeerd, zonder enige reden om de fout te vermoeden.

De waarheid werd pas twee jaar later ontdekt, in 1991, toen een DNA-test nodig was om vast te stellen wie de vader van Gavin was: op dat moment bleek uit het onderzoek dat Megs niet zijn biologische moeder was.

De gegevens met betrekking tot de geboorte van de twee in het ziekenhuis geregistreerde kinderen gaven het definitieve antwoord: de echte zoon van de vrouw was Robin, die intussen opgroeide met Sandy.

Toen de twee vrouwen de waarheid ontdekten, besloten ze in onderling overleg om de zaken te laten zoals ze waren: in plaats van hun respectievelijke wettige zoon terug te krijgen, kozen ze ervoor om de verwisseling voort te zetten en door te gaan met het opvoeden van de kinderen van wie ze tot dat moment hadden gehouden.

“Je kunt een kind met wie je al twee jaar zo hecht bent niet opgeven. Eerst probeer je te beschermen wat je hebt. De eerste paar dagen zijn een schok, dan komt de nieuwsgierigheid. Waar is mijn echte baby?" verklaarden de twee vrouwen later.

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Zo bleven Robin en Gavin 500 kilometer van elkaar opgroeien. Later uitte de eerste enige wrok over wat er was gebeurd. Gavin had een gemakkelijk leven gehad, maar voor hem was het anders gelopen en hij wenste dat zijn echte moeder had gevochten om hem terug te krijgen. Gavin verklaarde zichzelf daarentegen gelukkig met het bestaan ​​dat hij, zij het per ongeluk, leidde.

In 2004 veranderde alles echter: toen de twee jongens 15 waren, nodigde Megs Robin uit om bij haar in te trekken omdat ze hem te erg miste. De jongen accepteerde het en Sandy vatte het zeker niet goed op, maar gaf toe: "Ik wil gewoon weten dat hij echt gelukkig is met wat hij heeft."

Vervolgens ging het bij Megs thuis niet zoals ze zich had voorgesteld: Robin kreeg een hekel aan de verwachtingen die zijn moeder van hem had en de sfeer in huis werd zwaar, wat de jongen er al snel toe bracht zijn studie op te geven en weg te gaan, wat de vrouw verschrikkelijk vond.

Hoe dan ook, vandaag zijn de verhoudingen weer ontspannen en heeft Robin zijn eigen gezin gesticht en is vader geworden. Nu is hij klaar om de redenen van zijn twee moeders te begrijpen: "Als ik erachter zou komen dat mijn zoon niet van mij is, zou ik niet eens overwegen om hem terug te geven. Ik zou niet willen dat hij het weet, ik zou het geheim houden en het zo laten."

Wat vind je van dit ongelooflijke verhaal?

Advertisement