Ze eten op Valentijnsdag voor ruim €200,- en vertrekken zonder te betalen: opgespoord door het restaurant

Janine image
door Janine

18 Februari 2022

Ze eten op Valentijnsdag voor ruim €200,- en vertrekken zonder te betalen: opgespoord door het restaurant
Advertisement

Voor veel stellen is een etentje op Valentijnsdag een romantische en onmisbare gelegenheid om wat tijd samen door te brengen en elkaars gevoelens opnieuw te bevestigen. Lieve woorden, geschenken en harten, ook al is er, afgaande op het verhaal dat we je gaan vertellen, soms iemand die besluit deze dag vol risico door te brengen en op een verkeerde manier te handelen.

Misschien was dit de bedoeling van het Engelse verliefde stel dat, na een diner op de avond van 14 februari te hebben genuttigd, opstond en het restaurant verliet onmiddellijk nadat de rekening kwam. Sociale media en beveiligingscamera's lieten de twee echter niet toe hun uitgebreide diner gratis te krijgen. Laten we eens kijken wat er gebeurde.

via The Mill/Facebook

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

We zijn in Stokesley, in North Yorkshire, waar The Mill is gevestigd, een bekroonde en nogal gerenommeerde locatie waar de twee geliefden hebben besloten hun Valentijnsdag te vieren. En, eenmaal aan tafel gezeten, letten ze zeker niet op de kosten. Steaks, kreeften, mosselen, patat, vier flessen wijn en meer: ​​de rekening bereikte uiteindelijk bijna 180 pond (ongeveer 215 euro).

Als in die situatie de meeste mensen de rekening betalen om vol maar tevreden naar huis te gaan, deden zij dat niet. Volgens wat het restaurantpersoneel zei, waren ze plotseling verdwenen, niemand heeft ze meer gezien: hoogstwaarschijnlijk waren ze weggevlucht.

Wat moest de restaurateur doen? Hoewel het paar er niet meer was en niet had betaald wat ze verschuldigd waren, was niet alles verloren. Het personeel van The Mill merkte namelijk dat de twee naast een beveiligingscamera zaten en besloten de kracht van sociale media te gebruiken om een ​​ultimatum te stellen.

Advertisement
The Mill/Facebook

The Mill/Facebook

"Aan het mooie paar dat een aanzienlijke rekening moet betalen bestaande uit biefstuk, ossenhaas, kreeft en vele flessen wijn - schreef The Mill op Facebook - we zijn er zeker van dat vertrekken zonder te betalen, een eerlijke fout van uw kant was, maar u wordt vriendelijk verzocht om de rekening vandaag voor 16.00 uur te betalen, anders bellen we de politie. Jullie zaten voor een camera - ging het restaurant verder - en het kon niet duidelijker zijn”.

Kortom, op zijn zachtst gezegd een duidelijk bericht, waarbij de twee zich niet hebben gemeld. Binnen enkele uren plaatste het restaurant echter een update waarin werd aangekondigd dat de rekening van Valentijnsdag was betaald door een "anoniem persoon", waarschijnlijk de vriendin van het stel.

Het behoeft bijna geen betoog dat het verhaal meteen veel reacties op sociale media opriep, verbaasd, ongelovig of geamuseerd door wat er gebeurde. "Vier flessen wijn? - grapte een gebruiker - Hoe zijn ze weggelopen? Zelfs mijn 85-jarige vader had ze in kunnen halen”.

Wat denk jij? Hadden de twee niet in de gaten dat ze vertrokken zonder te betalen of deden ze het expres?

Advertisement