Twee vrouwen ontdekken 57 jaar na hun geboorte dat ze in het ziekenhuis zijn verwisseld

Janine image
door Janine

25 Maart 2022

Twee vrouwen ontdekken 57 jaar na hun geboorte dat ze in het ziekenhuis zijn verwisseld
Advertisement

Er zijn zulke ongelooflijke familie- en persoonlijke verhalen dat we in eerste instantie bijna denken dat ze niet waar kunnen zijn. En in plaats daarvan, zoals degene die we je gaan vertellen aantoont, kunnen we ontdekken dat onze oorsprong lang niet zo duidelijk is als we dachten. De reden? Even banaal als absurd: een fout gemaakt in het ziekenhuis! Maar laten we bij het begin beginnen.

De hoofdrolspelers zijn twee vrouwen geboren in hetzelfde ziekenhuis die 57 jaar na hun geboorte hebben ontdekt dat ze biologisch gezien met geen enkel familielid verbonden zijn. Hoe kwamen ze daar achter en wat is er gebeurd? Laten we eens kijken.

via The Daily Beast

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Hun namen zijn Tina Ennis en Jill Lopez, en ze zijn in 1964 in Oklahoma City geboren, in hetzelfde ziekenhuis. Daar deelden ze de eerste uren van hun leven, en daar namen hun families hen mee naar huis, in de overtuiging dat ze hun kleine meisjes omhelsden. Ze hadden het echter bij het verkeerde eind, zoals blijkt uit een DNA-test die is uitgevoerd door Ancestry.com en uit verschillende online onderzoeken.

Kits voor genetische tests worden de laatste jaren steeds populairder: er zijn veel mensen die hebben besloten om achter hun biologische oorsprong te komen door middel van deze hulpmiddelen, en dat geldt ook voor Tina en Jill. Het begon allemaal toen Tina in 2019, samen met haar dochter, graag wat meer nieuws wilde hebben over haar grootvader van moeders kant. De resultaten van de test waren ronduit verbluffend.

Het bleek dat de twee geen enkele band met de familie hadden, maar veel correspondentie hadden met een zekere familie Brister, mensen van wie ze nog nooit hadden gehoord. De situatie verslechterde toen ontdekt werd dat ook Tina's ouders geen genetische banden met hun dochter hadden. Op dat moment begon de zoektocht, ook via internet.

Advertisement
Picryl - Not the actual photo

Picryl - Not the actual photo

De ouders van een zekere Jill Lopez, die veel op Tina's ouders lijkt, hadden als achternaam Brister: het was voldoende om naar een oude foto van haar te kijken om alles te begrijpen. Tina en Jill zijn bij de geboorte verwisseld vanwege een fout in het ziekenhuis en dat was nu zo goed als zeker. DNA-tests die later werden uitgevoerd, bevestigden de veronderstellingen, en de twee vrouwen zeiden dat ze ronduit “kapot" waren door wat aan het licht was gekomen.

Hiervoor besloten ze het ziekenhuis waar ze geboren waren aan te klagen: de structuur ontkende echter elke beschuldiging met betrekking tot de fout die 57 jaar eerder was opgetreden. We kunnen ons alleen maar de verwarring voorstellen die zo'n ontdekking kan veroorzaken in het leven van twee volwassenen. "We hadden een moeder - zei Lopez - en nu ontdekken we ineens dat het niet de biologische is, het was schokkend".

Het is geen toeval dat de beschuldigingen tegen de gezondheidsinstelling, naast de nalatigheid van het personeel, ook de emotionele stress die is veroorzaakt door de fout, Tina en Jill treffen. En het is niet de eerste keer dat mensen ontdekken dat ze niet genetisch verbonden zijn met degenen waarvan ze denken dat het naaste verwanten zijn. "Veel, te veel families hebben deze absurde situaties meegemaakt - merkte een andere persoon op, slachtoffer van een soortgelijke flagrante fout - en worden gedwongen om de puzzelstukjes van hun leven weer in elkaar te zetten. Dit alles moet eindigen".

Wat een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Zou jij je afkomst grondig willen onderzoeken, met het risico onverwachte waarheden te ontdekken?

Advertisement