Hij vraagt ​​om weer thuis te werken, maar de baas is het er niet mee eens: "Je bent inactief in de werkchat, ik vertrouw het niet"

Janine image
door Janine

11 Maart 2022

Hij vraagt ​​om weer thuis te werken, maar de baas is het er niet mee eens: "Je bent inactief in de werkchat, ik vertrouw het niet"
Advertisement

In de afgelopen tijd heeft agile werken, voor de beroepen die erin voorzien, zich steeds meer gevestigd, met voordelen voor zowel bedrijven als werknemers. Thuiswerken maakt het namelijk mogelijk om de beheerskosten te verlagen, het personeel in staat te stellen hun tijd beter te organiseren en, in sommige gevallen, kan het vermijden van kantoorstress de kwaliteit van de prestaties verhogen.

Tot de nadelen behoren zeker de afwezigheid van gezelligheid en delen, evenals een moeilijkere verificatie door de managers van de daadwerkelijke uitvoering van de activiteiten van hun ondergeschikten.

Dit kan problemen en misverstanden veroorzaken, zoals een gebruiker op het platform Reddit vertelde.

via Reddit

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

De man legde uit dat het bedrijf waar hij drie jaar heeft gewerkt een organisatieprogramma heeft opgesteld over werknemers die fulltime kunnen werken in smart working, of een paar dagen thuis en de rest op kantoor, of terugkeren naar het bedrijf voor de hele week.

“Ik wilde heel graag fulltime thuis werken. Ik haat het op kantoor: ik raak afgeleid, het is elke dag een lange reis, er zijn geen voordelen om daar te zijn. Ik ben liever gewoon thuis.

Zijn wens werd echter niet ingewilligd: “Ik ben als fulltime in functie aangewezen. Het heeft geen zin voor mij. Ik werk in een team van 8 personen en ieder van ons zit op een ander kantoor, op verschillende plekken in het land. Ik werk al drie jaar voor dit bedrijf en ben nog nooit persoonlijk naar een vergadering geweest. Alle anderen in mijn team zijn aangewezen om thuis te werken."

Op dat punt zei de gebruiker dat hij met zijn baas had gesproken en hem had gevraagd om vanuit huis te kunnen blijven werken, maar het antwoord was negatief.

De reden? Volgens zijn werkgever verdient hij niet genoeg vertrouwen om permanent smart te werken, omdat hij te vaak offline is op de werkchat.

“We hebben een bedrijfsbreed instant messaging-systeem dat laat zien wanneer je beschikbaar, inactief of in vergadering bent. Als je het toetsenbord 5 minuten lang niet aanraakt, wordt je als inactief weergegeven. Dus besloten ze dit als maatstaf te gebruiken om te controleren wie werkt en wie niet", schrijft de gebruiker. “Het punt is dat ik, zoals veel mensen in verschillende soorten banen, niet elke dag de volledige 8 uur bezig ben. De hoeveelheid werk die ik op een normale dag moet doen, vereist 3-5 uur echte aandacht. Er is gewoon niet altijd iets te doen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De hoofdpersoon van de post verklaarde dat zijn prestaties in werkelijkheid zijn verbeterd door thuis te werken. Smart working zou geen excuus zijn om zijn taken, die hij elke dag zonder uitstel doet, te verwaarlozen.

“Blijkbaar maakt dit mij een slechtere werknemer. Ik kreeg te horen dat ze me anders thuis zouden laten werken."

Op dat punt heeft de jonge werknemer iets bedacht en gebruikte hij een systeem waarmee hij acht uur achter elkaar online kon zijn: "Ik heb een PowerShell-script met 6 regels gemaakt dat de controle elke vier minuten virtueel elke dag van 8:00 tot 17:00 invoegt. Dus nu lijk ik letterlijk nooit inactief te zijn. Ik produceer dezelfde hoeveelheid werk en lees nog steeds boeken, kijk tv en speel videogames. Maar ik heb de hele dag een knalgroen vinkje naast mijn naam staan."

Na deze truc nam de volgende ontmoeting met de werkgever een heel andere wending: aangezien hij minder inactief was, kon hij thuis blijven werken zoals hij wilde. "Allemaal vanwege een klein pictogram in het software", besluit de gebruiker.

Een briljante truc die hem in staat stelde te krijgen wat hij wilde, terwijl hij zijn werk op de best mogelijke manier bleef doen.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement