"Hij heeft een moeder nodig, geen vrouw": een vrouw levert haar zieke man af aan haar schoonmoeder

Janine image
door Janine

21 Maart 2022

"Hij heeft een moeder nodig, geen vrouw": een vrouw levert haar zieke man af aan haar schoonmoeder
Advertisement

We hebben allemaal aandacht nodig als we ziek worden. Bij ziekte, als je getrouwd bent - of in een relatie met iemand - rekenen we op de ander, ook voor de meest simpele handelingen. Een vrouw, ondanks dat ze op haar trouwdag had gezworen om naast haar man te blijven "in gezondheid en in ziekte", vertelde op Reddit dat ze haar limiet had bereikt. Haar man die griep had, heeft in feite een aantal absurde eisen gesteld naar haar mening, wat haar ertoe bracht een "extreme" beslissing te nemen.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De vrouw zei in de post dat haar man “Ziek was en twee dagen geleden griep kreeg en hoewel ik hem elke dag te eten gaf, ik hem de medicijnen bracht, hij me keer op keer riep terwijl ik aan het werk was en hij zei dat ik naar huis moest komen om zijn soep op te warmen of om de verwarming hoger te zetten." De vrouw zei dat dit geen op zichzelf staand geval is: haar man heeft, als hij ziek is, continue hulp nodig, zelfs als hij een eenvoudig griepje heeft. De vrouw probeerde met haar man te praten, die vindt dat de vrouw de plicht heeft om hem in de watten te leggen als hij ziek is. Maar de situatie is nog ernstiger, aangezien haar man haar verschillende keren in de problemen heeft gebracht op het werk en haar aanwezigheid heeft gevraagd, zelfs als dat niet nodig was.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De uitgeputte vrouw besloot zijn telefoontjes te negeren terwijl ze aan het werk was omdat ze zijn verzoeken belachelijk vond. Wat er daarna gebeurde maakte haar echter woedend: ze kreeg een telefoontje van haar schoonmoeder: "Ze belde me en verweet me dat ik een vreselijk persoon was omdat ik op mijn werk bleef en niet naar huis ging om te zien wat haar zieke zoon nodig had. Ik legde uit dat ik aan het werk was, maar ze zei dat het fout van me was om niet al zijn telefoontjes te beantwoorden.” De vrouw, woedend over de woorden van haar schoonmoeder en de houding van haar man, keerde terug naar huis, zei tegen haar zieke echtgenoot dat hij in de auto moest stappen en bracht hem naar zijn moeder. De vrouw vertelde haar schoonmoeder dat "haar zieke kind een moeder nodig heeft, geen vrouw" en vertelde haar schoonmoeder om voor hem te zorgen. De schoonmoeder vatte deze woorden niet goed op, maar de vrouw ging weg. Deed ze er goed aan om dit te doen of had ze meer geduld en begrip moeten tonen?

Advertisement