"Ik ben met mijn volle neef getrouwd”: de ontdekking van een stel na een DNA-test

Janine image
door Janine

25 Maart 2022

"Ik ben met mijn volle neef getrouwd”: de ontdekking van een stel na een DNA-test
Advertisement

Soms doen we in het leven dingen die op het eerste gezicht “ongevaarlijk” en onschuldig lijken, maar die onverwacht onze perspectieven en zekerheden kunnen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een DNA-test uit pure nieuwsgierigheid. Als dit in eerste instantie het doel was, kan de verrassing enorm zijn als uit de resultaten verbanden naar voren komen die niemand ooit had vermoed. Zo kan een echtgenote of een echtgenoot neef en nicht worden, net zoals het stel uit ons verhaal is overkomen.

Een ongelooflijk verhaal, het verhaal dat ze op Reddit vertelden, en dat al snel het internet rondging. Een genetische testkit veranderde in een hulpmiddel waarmee ze iets ondenkbaars ontdekten en dat de families lang verborgen hadden gehouden.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Een DNA-test ondergaan kan een geweldige manier zijn om twijfels weg te nemen, maar tegelijkertijd kan het een probleem worden. Het echtpaar weet hier alles van, dat ontdekte dat ze neef en nicht waren. Ja, je leest het goed: de vrouw van de man die de post op Reddit deelde, wilde graag wat meer details weten over haar Europese afkomst en was stomverbaasd toen ze de resultaten las.

"Mijn vrouw en ik waren eerder getrouwd - vertelt gebruiker @PM_MeMyPassword op het sociale netwerk - en we hebben elk 3 kinderen uit eerdere relaties. Onze families hebben diepe wortels in de stad en vorig jaar gaf ik haar een kit om haar DNA te testen omdat ze wilde meer weten over haar Europese afkomst". Tot nu toe niets vreemds, maar toen kwamen de resultaten.

"We begonnen familiebanden op te merken, waaronder mijn moeder, mijn oudste zoon, mijn oom en andere familieleden - schrijft de man in de post - totdat de waarheid aan het licht kwam toen haar moeder ons onthulde dat er al een tijdje geruchten de ronde deden dat mijn vrouw en ik familie van elkaar waren.” Na verschillende ophelderingen werd ontdekt dat een dergelijke verwantschap waarschijnlijk zou kunnen zijn. Door de verschillende familiegeschiedenissen te reconstrueren, kwam de zekerheid: het paar dat dacht dat ze man en vrouw waren, zijn in werkelijkheid neef en nicht.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"We hebben een decennia oud geheim ontdekt - legde de man uit - daterend uit de Tweede Wereldoorlog: het lijkt erop dat ik met mijn volle nicht ben getrouwd en dat haar moeder en mijn moeder stiefzusters zijn in plaats van schoonfamilie”.

"Onze kinderen komen allemaal uit eerdere huwelijken - vervolgde de auteur van de post - we zijn allemaal geschokt, zelfs als we verliefd zijn en ondanks deze ontdekking waarschijnlijk niets in ons leven zullen veranderen". Alle verwantschapsbanden werden in feite bevestigd door latere tests, die het evenwicht van deze familie letterlijk verstoorden.

Het is duidelijk dat het verhaal van de man een lange reeks vragen, observaties en opmerkingen van gebruikers opriep. Velen van hen wezen erop dat dergelijke incidenten niet zo zeldzaam zijn; anderen hebben hun verbazing uitgesproken; weer anderen stonden stil bij het feit dat het, gezien de situatie, begrijpelijk is dat het paar niets wilde veranderen.

Eén ding is zeker: soortgelijke ontdekkingen doen zou voor iedereen schokkend zijn, maar blijkbaar zijn dit situaties die vaker voorkomen dan we denken. Wat vind jij? Hoe zou jij in hun plaats hebben gereageerd?

Advertisement