Hij vraagt ​​zijn volwassen dochter om hem al het geld te compenseren dat hij aan haar heeft uitgegeven: “ze is me $18.000 schuldig"

Janine image
door Janine

01 April 2022

Hij vraagt ​​zijn volwassen dochter om hem al het geld te compenseren dat hij aan haar heeft uitgegeven: “ze is me $18.000 schuldig"
Advertisement

Ouder zijn is een grote verantwoordelijkheid, niet alleen vanuit ethisch oogpunt, maar ook vanuit economisch oogpunt. Kinderen krijgen betekent de kosten op je nemen tot aan hun volledige economische onafhankelijkheid. Of tenminste, dat is meestal het geval. Een vader vertelde op Reddit echter een ander verhaal: hij vroeg zijn volwassen dochter om hem al het geld terug te betalen dat hij in de loop der jaren aan haar heeft uitgegeven. Maar laten we in detail kijken wat de man heeft verteld.

via reddit

Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

“Mijn 21-jarige dochter Aria verliet mijn huis toen ze 15 was om bij mijn ex-vrouw Sandra en haar man in te trekken. Tot die tijd hadden we allebei de voogdij, maar Sandra is altijd minder "streng" geweest dan ik. Ze liet Aria altijd doen wat ze wilde en had nooit regels. Ook koopt ze voor Aria wat ze maar wil." De man zegt dat hij en zijn dochter in de loop der jaren via advocaten hebben gecommuniceerd, die de man hebben gevraagd om kinderbijslag te betalen, ondanks dat Aria 21 jaar oud is: de man moet de onderhoudskosten en de helft van haar universiteitskosten betalen.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De man vertelt vervolgens over de financiële strubbelingen: "Toen Aria 18 werd en volwassen werd, begon ik alles wat ik moest betalen op te tellen in een Excel die ik naar Sandra stuurde. Ik verwacht dat Aria haar schuld zal betalen (maar ik gaf Sandra de kans om voor haar te betalen, maar ze weigerde). We zitten nu op 18K.” Na jaren bijna in totale stilte doorgebracht te hebben, probeerde Aria opnieuw in contact te komen met haar vader, die antwoordde: "we kunnen het emotionele gedeelte niet oplossen als we niet eerst het economische gedeelte oplossen". De vader wil dat Aria hem laat zien dat ze zich inzet en al het geld voor onderhoud en universiteitskosten in de loop van de tijd afbetaalt. Zijn ex-vrouw vindt het een dwaas idee. Reddit-gebruikers bekritiseerden de man ook om zijn verzoek. Wat denk jij ervan? Is het, afgezien van persoonlijke misverstanden, juist om een ​​dochter te vragen de “schulden” te betalen die ze tijdens haar jeugd heeft opgebouwd?

Advertisement