Ze bekritiseren haar omdat ze op een gereserveerde stoel zit: "Ik zag er niet uit als 8 maanden zwanger"

Janine image
door Janine

05 April 2022

Ze bekritiseren haar omdat ze op een gereserveerde stoel zit: "Ik zag er niet uit als 8 maanden zwanger"
Advertisement

Soms gebeuren er dingen om ons heen die ons doen denken dat veel mensen wat meer zouden moeten nadenken voordat ze anderen bekritiseren. Het risico om een slecht figuur te slaan of beledigende opmerkingen te maken is altijd om de hoek, en daarom is het altijd goed om te evalueren wat je gaat zeggen, zelfs als je denkt dat je gelijk hebt.

Een "les" die ook de passagiers van de tram waarin de jonge moeder zat die haar verhaal op TikTok deelde, zouden moeten leren. In de achtste maand van de zwangerschap "durfde" de vrouw te gaan zitten op een stoel die gereserveerd was voor gehandicapte of zwangere vrouwen in het openbaar vervoermiddel, maar ze had nooit gedacht dat dit eenvoudige gebaar zou leiden tot een soort van collectieve vernedering. De mensen om haar heen waardeerden haar gebaar namelijk niet. De reden? In wezen had het te maken met het uiterlijk. Laten we eens kijken.

via The Sun

Advertisement
the.harris.familyy/TikTok

the.harris.familyy/TikTok

"Ik zag er niet zwanger genoeg uit", zei Allanah Harris toen ze de trieste episode op haar TikTok-account vertelde. "Ik werd letterlijk uit de stoel gejaagd die gereserveerd was voor zwangere vrouwen, ook al was ik zwanger." Hoe was dat mogelijk? Blijkbaar was haar buik niet erg zichtbaar in vergelijking met die van andere vrouwen die zwanger zijn, en vonden de andere passagiers het juist om in de tram naar haar uit te halen.

"Ik zat in de tram en mijn rug deed veel pijn - zei Allah - er waren geen zitplaatsen, iedereen stond, behalve een paar vrije stoelen in de ruimte die gereserveerd is voor gehandicapten en zwangere vrouwen".

"Dus besloot ik te gaan zitten - vervolgde de jonge moeder - en toen ik dat deed, zag ik meer dan één persoon naar me staren, totdat mij werd verteld om op te staan ​​van die stoel. Ik deed het, maar mijn partner zei dat ik moest blijven zitten, juist omdat ik, ondanks dat het niet zichtbaar was, zwanger was". Hoewel een dergelijke situatie al voor spanning kan zorgen, werd het nog erger toen sommige passagiers zich overgaven aan sarcastische en beslist onaangename opmerkingen over het feit dat haar buik niet zichtbaar was.

Advertisement
Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

Pexels/Wikimedia - Not the actual photo

Kortom: de vrouw dacht dat ze het recht had om die stoel te gebruiken, maar de andere passagiers vonden van niet, waardoor ze op de een of andere manier dacht dat zij fout was. Na het delen van de video op TikTok kreeg het verhaal van Harris veel reacties. De meeste gebruikers hebben hun solidariteit met haar getoond en met een vleugje bitterheid opgemerkt dat veel mensen moeten opletten met wat ze zeggen, vooral als ze niet zeker zijn van wat ze zeggen.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement