"Ik weiger vis te koken voor mijn vrouw, zelfs als ze ziek is": de woorden van een vegetarische echtgenoot

Janine image
door Janine

16 April 2022

"Ik weiger vis te koken voor mijn vrouw, zelfs als ze ziek is": de woorden van een vegetarische echtgenoot
Advertisement

Veel mensen kiezen ervoor om vlees en dierlijke bijproducten uit hun dieet te schrappen. De redenen kunnen de meest uiteenlopende zijn, en ieder van ons zou de vrijheid moeten hebben om beslissingen te nemen over zijn levensstijl zonder het gevoel te hebben dat hij beoordeeld wordt, of zonder gedwongen te worden iets te doen wat hij niet wil. Een man deed op Reddit verslag van het gesprek dat hij met zijn vrouw had. De man eet niet alleen geen vlees, maar raakt het zelfs niet aan: het is tegen zijn religie. Dus toen zijn zieke vrouw hem vroeg om vissoep voor hem te maken, weigerde hij. Deed hij er goed aan of niet? Laten we, voordat we onze mening geven, eerst het hele verhaal vertellen.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De man vertelt op Reddit: “Mijn vrouw is de afgelopen week ziek geweest, ze had een griepje. Ik werk vanuit huis, dus het was gemakkelijk voor mij om voor haar te zorgen samen met mijn kantoorwerk. Vandaag vroeg ze me of ik krabsoep voor haar kon maken, omdat ze zich er altijd beter door voelt als ze griep heeft of verkouden is. Ik ben hindoe, dus ik ben een vegetariër. Ik vertelde haar dat ik het vlees niet wil aanraken omdat het tegen mijn religie is, maar ik kon wat krabsoep bestellen bij een nabijgelegen restaurant. Ze weigerde, door te zeggen dat zelfgemaakte soep lekkerder is en stond erop dat ik een krabsoep zou maken. Ik zei dat ik alles zou doen, behalve het vis aanraken of koken. Ze werd boos op me en vroeg me haar met rust te laten. Ze noemde me ook egoïstisch omdat ik geen "klein offer" bracht voor haar.”

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De man weigerde daarom niet alleen om voor zijn vrouw vis te koken omdat hij vegetariër is, maar ook omdat hij het vanwege zijn religie niet eens mag aanraken. De situatie is daarom zeer delicaat: de vrouw beschuldigt hem van egoïsme, maar tegelijkertijd denkt de man dat zijn vrouw hem en zijn religie niet respecteert. Wie is er in deze situatie fout? Volgens de gebruikers was het de vrouw die het bij het verkeerde eind had, die geen compromis wilde sluiten. Dat van de echtgenoot is geen egoïstisch gebaar, maar een gebaar uit geloof. Wat vind jij?

Advertisement