Hij koopt een oud meubel voor $100: er binnenin ontdekt hij een geheim compartiment met een schat (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

24 April 2022

Hij koopt een oud meubel voor $100: er binnenin ontdekt hij een geheim compartiment met een schat (+ VIDEO)
Advertisement

Steek je hand op als je nog nooit plezier hebt gehad bij het rondsnuffelen tussen de kraampjes van een rommelmarkt. Deze plaatsen kunnen ons echt onverwachte verrassingen bieden. Bijzondere en extravagante voorwerpen zijn vaak te vinden in de buurt van dingen die daarentegen veel waard zijn en ongelooflijke verhalen bevatten, allemaal om (her)ontdekt te worden.

Zo kan het gebeuren dat je voor een oud meubel staat dat je bijzonder mooi vindt en dat je een geweldige prijs kunt krijgen van de verkoper. Op dat punt nemen we het mee naar huis, tevreden met de aankoop, en we ontdekken dat het in werkelijkheid veel meer is dan een eenvoudig meubelstuk. Binnenin verbergt het iets onverwachts, en we hoeven alleen maar uit te zoeken wat het is. Net zoals wat er is gebeurd met de Amerikaanse man waarover we je gaan vertellen.

via ABC News

Advertisement
LOCAL 12/Youtube Screenshot

LOCAL 12/Youtube Screenshot

Zijn naam is Emil Knodell, hij woont in Bellville, in Texas, en een van zijn hobby's sinds hij met pensioen is, is het kopen en verzamelen van antiek en meubels. Dus op een dag, tijdens een verkoop van objecten die afkomstig waren uit een onroerend goed, kwam de 67-jarige een kast tegen die echt iets  voor hem was.

Marmeren blad, hoogwaardig hout en fascinerend houtsnijwerk: dat dressoir was van hem! Nadat hij de verkoper $100 had aangeboden, sloot Emil de deal en nam het antieke meubel mee naar huis. Hij had echter geen idee dat de waarde van dat object veel hoger zou kunnen zijn dan de aankoopprijs. Er zat namelijk een echt fortuin in.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Dat 125 jaar oude meubelstuk, van generatie op generatie doorgegeven, had heel wat meegemaakt en blijkbaar was het ook gebruikt om iets kostbaars in te bewaren. Toen Knodell andere mensen vroeg om hulp bij het laden van de ladekast in zijn busje, merkte hij dat er geluiden van binnenuit kwamen. Het was alsof daar iets bewoog, ook al waren alle compartimenten, althans zo te zien, leeg.

"Zodra we het verplaatsten - zei Emil - hoorden we een hard geluid van binnenuit komen. We waren meteen geïntrigeerd en ontdekten een geheime la!". Dat klopt: volgens wat de man zei, was er op het onderste deel van de kast een compartiment dat van buitenaf totaal onzichtbaar was. Maar de echte verrassing moest nog komen, want er zat een echte schat in.

"Munten, juwelen met smaragden en diamanten, militaire relikwieën, andere antieke voorwerpen en zelfs een haarlok": dit is de ongelooflijke inhoud van de geheime la, waar Emil en de anderen verbaasd over waren. Wat te doen op zo’n moment? Knodell aarzelde niet en besloot dat hij de kast gewoon zou houden en de inhoud zou teruggeven. "Ik heb alleen het dressoir gekocht - zei hij - en niet die dingen. Als ik ze had gehouden, had ik me nooit goed gevoeld". Dus, nadat hij de voormalige eigenaar van het meubilair had opgespoord, gaf Emil hem die oude en kostbare relikwieën.

Een uiting van vrijgevigheid en gebrek aan hebzucht die, daar zijn we zeker van, niet iedereen zou hebben gedaan. Het gebaar van deze gepensioneerde werd beloond door de erfgenaam van die ladekast, die hem als beloning een deel van de "schat" aanbood. Knodell weigerde echter en zei dat het goed was dat hij alles hield.

Wat vind je van wat hij deed? Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement