Een identieke tweeling bevalt binnen enkele uren na elkaar van hun baby

Janine image
door Janine

23 Mei 2022

Een identieke tweeling bevalt binnen enkele uren na elkaar van hun baby
Advertisement

De band tussen een tweeling is uniek en bijzonder. De getuigenissen van broers of zussen die beweren de gemoedstoestand van de ander waar te nemen of te waarschuwen wanneer een van de twee in gevaar is, zijn niet zeldzaam. Het delen van de negen maanden zwangerschap is ongetwijfeld een onlosmakelijk verbindende ervaring.

In Californië gaat deze band alle verbeelding te boven. Twee homozygote tweelingzussen, Jill en Erin, bevallen op dezelfde dag van hun baby's, in hetzelfde ziekenhuis en slechts een paar uur na elkaar. De kinderen zijn dus praktisch een tweeling. Laten we eens kijken naar de details van dit bijzondere verhaal.

via ABC News

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Oliver en Silas zijn de namen van de kleintjes die op 5 mei 2022 een paar uur na elkaar zijn geboren in het Anaheim Kaiser Hospital in Californië. De baby's werden respectievelijk om 18:39 en 23:31 geboren. De baby's werden geboren met exact dezelfde afmetingen: volgens ziekenhuisgegevens wogen ze 7 pond, 85 ons en 50 cm.

"De twinning gaat verder", zei Erin, nadat de kinderen waren geboren.

De eerste die erachter kwam dat ze zwanger was, was Jill, een week later gevolgd door Erin. De zussen, die al hun hele leven hecht waren, hadden het geschenk gekregen om samen de magie van de zwangerschap te ervaren. "Het was heel speciaal om onze zwangerschap samen te delen, omdat we echt bij elke stap elkaars steun kregen", zei Jill.

Ondanks het ongelooflijke geluk was het niet heel waarschijnlijk dat ze op hetzelfde moment zouden bevallen, aangezien Erin een week later zwanger was geworden dan haar zus.

Advertisement

Op de ochtend van 5 mei 2022 gebeurde echter het ondenkbare. De vliezen van Erin waren gebroken op de dag dat Jills geplande bevalling zou plaatsvinden. Dus dankzij een reeks toevalligheden, bevonden ze zich in de verloskamer van hetzelfde ziekenhuis.

De twee zussen, met hun respectievelijke echtgenoten, brachten de volgende uren door met het bezoeken van elkaar. "Een deel van mij dacht: 'Wat is de kans? Ik kan niet geloven dat dit gebeurt', maar er was ook een gevoel van rust omdat het echt gebeurde," zei Jill.

Nu wonen de zussen binnen enkele minuten van elkaar. Een verhaal van symbiose dat doorgaat van moeder op kind.

Advertisement