Vader laat zijn veganistische dochter kipnuggets eten: de moeder wordt woedend

Janine image
door Janine

30 Mei 2022

Vader laat zijn veganistische dochter kipnuggets eten: de moeder wordt woedend
Advertisement

De groeiende aandacht voor milieukwesties, liefde voor dieren en alle afgeleide producten heeft ertoe geleid dat veel burgers duurzamere keuzes zijn gaan maken.

Het volstaat te zeggen dat er vandaag de dag ongeveer 100 miljoen veganisten in de wereld en 800 miljoen vegetariërs zijn.

De hoofdpersoon van het verhaal is veganist en in onderling overleg met haar ex-man had ze besloten om haar dochter op te voeden door haar richting veganisme te leiden.

Tot de vrouw een verraad ontdekt dat ze onvergeeflijk vond: de vader van het meisje gaf haar stiekem kipnuggets, waardoor ze voor het eerst in haar leven vlees moest eten.

Laten we eens kijken wat er gebeurde.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De vrouw vertelt haar verhaal op Reddit en legt de lezers uit dat ze veganist is geworden nadat ze haar inmiddels ex-man had ontmoet. Het paar besloot, toen hun eerste dochter was geboren, haar als veganist op te voeden. "We hadden geen dierlijke producten in huis - legt de moeder uit - ik ontdekte hoe het eten werd bereid en ik realiseerde me dat het de juiste keuze was", vervolgde ze, haar beslissing verduidelijkend.

"We zijn 15 maanden geleden gescheiden, hij was me niet trouw, maar als vader was hij altijd heel goed, dus ik heb nooit een probleem gehad om haar onze dochter te laten zien", een voorbeeldig stel ouders, totdat de vrouw iets ontdekt dat haar verontrust.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Op een avond ging ik haar halen voor het avondeten bij haar vader thuis - het meisje had honger, legt ze uit - dus in de auto, zodra ze het McDonald's-bord zag, begon ze te huilen en vroeg ze wanhopig of ze kipnuggets mocht eten". De geschokte moeder was woedend op haar man omdat hij het kind kip had laten eten zonder haar eerst te raadplegen.

"Ik ben woedend! Ik wist niet dat onze dochter vlees at en ik wilde geïnformeerd worden over deze beslissing - zegt ze - ik probeerde mijn ex om uitleg te vragen, maar hij rechtvaardigde zichzelf door te zeggen dat hij het niet aan mij had gecommuniceerd omdat hij wist dat ik gek zou worden".

De vrouw legt lezers uit dat ze niet boos is omdat haar dochter het veganistische dieet heeft opgegeven, maar omdat ze niet op de hoogte is gebracht.

Wat vind jij? Vind je het juist dat beide ouders de keuzes voor hun kinderen maken of kan het gebeuren dat slechts één van de twee beslist?

Advertisement